FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Welke hobby kiezen voor je kind?

Hobby’s zijn belangrijk voor een kind. Een namiddag ravotten met de jeugdbeweging of een uurtje paardrijden op de manege is niet alleen ontspannend, je kind zal hier ook ongetwijfeld veel van leren. Kies daarom een hobby die volledig past bij de persoonlijkheid en interesses van je kind. Maar hoe maak je een keuze uit het gigantische aanbod dat er vandaag is? Wij helpen je alvast om de knoop door te hakken.  

Scouts, voetbal, ballet of allemaal?

Er bestaan talrijke mogelijkheden. De ene is al wat populairder als de andere, maar het belangrijkste is dat je oogappel er plezier aan heeft!

Kies een hobby samen met je kind

Misschien heb je vroeger zelf jarenlang gevoetbald of gedanst? Dat wil niet per se zeggen dat je kind die hobby even graag doet. Betrek daarom je kind bij de keuze. Overloop samen de verschillende opties, zodat je zeker weet dat je zoon of dochter honderd procent achter de gekozen hobby staat.  

Laat je kind proberen 

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je kind elke week een andere hobby kiest. Toch leer je vooral al doende wat je leuk vindt. Tip: in het begin van het jaar organiseren veel verenigingen een proefmoment. Laat je kind daar zeker eens aan deelnemen. Ook kampen zijn een ideale gelegenheid om kennis te maken met een hobby. Schrijf tijdig in voor een leuk vakantiekamp! 

Bekijk ook het kostenplaatje 

Hobby’s zijn helaas zelden gratis. Bekijk eerst eens wat financieel haalbaar is. Prijzen van hobby’s variëren erg en je kind moet niet per se een dure sport uitoefenen om zich te amuseren. Wist je trouwens dat je ziekenfonds ook vaak een deel vergoedt? Ontdek alles over dit financieel steuntje!

Vergeet ook de praktische kant niet 

Neem je agenda erbij en bekijk of het wel haalbaar is om je kind naar een bepaalde hobby te brengen. Het is altijd slim om te kiezen voor een activiteit in de buurt. Kinderen vinden het ook leuk om samen met hun vriendjes te sporten, en jij plukt er mooi de vruchten van! Heb je al gedacht aan carpooling bijvoorbeeld? Wissel af om de kinderen op te pikken!

Tip! Zorg er ook voor dat je kind geen propvol weekschema heeft. Kinderen hebben ook weleens échte vrije tijd nodig, tijd om te rusten of gezellig te nietsen.

Parentia licht je ook in over gezinsadministratie en biedt je talrijke andere tips and trics aan! Neem een kijkje

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!