EN
FR
NL

Ik ben...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Bedragen kinderbijslag

Sinds de komst van het nieuwe Brusselse kinderbijslagsysteem in 2020 ontvangt elk kind een basisbedrag, dat varieert volgens leeftijd tussen € 170,66 en € 207,23 per maand, eventueel aangevuld met toeslagen afhankelijk van je situatie.
Ook kinderen geboren voor 2020 ontvangen de nieuwe bedragen tenzij het nieuwe systeem minder voordelig is dan de oude bedragen die je in december 2019 al in Brussel ontving.

Sinds 2020

Maandelijks basisbedrag:

van € 170,66 tot € 207,23/maand per kind

Welk bedrag voor je kind?

NIEUW SYSTEEM
(voor alle kinderen)
Het nieuwe Brusselse systeem startte in 2020 en geldt voor alle kinderen geboren voor of vanaf 2020, die in Brussel zijn gedomicilieerd.
Bedragen vanaf 2020
OUD SYSTEEM
(indien voordeliger voor gezinnen die al kinderbijslag ontvingen voor 2020)
Als je gezin al Brusselse kinderbijslag ontving in december 2019, dan behoud je de bedragen uit het oude systeem zolang deze voordeliger zijn dan de nieuwe bedragen.
Bedragen tot 2019
Overgang van het oude naar het nieuwe systeem
Voor gezinnen die nog de oude bedragen krijgen voor kinderen geboren voor 2020, vergelijkt Parentia elke maand de bedragen tussen beide systemen. Als het nieuwe systeem voor jouw gezin voordeliger wordt (door een wijziging in je situatie), dan passen wij het automatisch toe. De overgang naar het nieuwe systeem is dan definitief en geldt voor het hele gezin.

Indexatie: volgens de gezondheidsindex

De bedragen van de Brusselse kinderbijslag zijn gekoppeld aan de Belgische gezondheidsindex. Als de spilindex overschreden wordt, dan stijgen de bedragen van de Brusselse kinderbijslag. Deze spilindex werd laatst overschreden in april 2024. De geïndexeerde bedragen gelden vanaf mei 2024 en worden uitbetaald vanaf juni 2024.

Je ontvangt je maandelijkse kinderbijslag op je zichtrekening, op de eerste werkdag van de maand die erop volgt. Wil je graag de exacte data kennen? Neem dan een kijkje op onze pagina met uitbetalingsdata.

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!