De feestdagen komen eraan !

Na twee jaren met een coronatintje, hoeven we deze keer niet meer in mineur te vieren! Geven we er dan een extra lap op? Of zijn feestdagen in intieme kring nu de nieuwe tendens? Alles kan en alles mag! Wij hebben wat extra tips voor gezellige feestdagen!

feestdagen

Tips voor de vakantie

 • Het eindejaar biedt heel wat activiteiten die anders niet mogelijk zijn: ga ijsschaatsen of geniet van de verlichte buurt of lekkernijen op een kerstmarkt. Niets voor jou, die typische sfeer? Een klassieke winterse wandeling heeft ook zijn charme.
 • Hou jij ook van kerstfilms of grote klassiekers? Dan is de vakantie het ideale moment om knus in de zetel te genieten van een filmathon.
 • Laat de sociale netwerken voor wat ze zijn en schrijf dit jaar een kerstkaartje, dat is toch veel persoonlijker dan één bericht dat je naar iedereen doorstuurt, niet?
 • Kinderen genieten het meest van de momenten die jullie samen doorbrengen: bak koekjes, speel een spelletje, maak een homemade versiering,…. De eindejaarsperiode staat in het teken van het gezin en je naasten, koester deze momenten! 😊

Ideeën voor kerst of oudjaar?

 • Organiseer een familiequiz! Maak een aantal vragen op zoals: hoe oud wordt je buurman (t.t.z. familielid dat naast jou zit op dat moment 😉 ), welke herinnering heb je gemeen met je overbuur, wat is de favoriete kleur van “tante Germaine”, etc. Er komen vast leuke herinneringen naar boven!
 • Hebben jullie dit jaar gekozen voor wat minder pakjes en cadeautjes, waarom niet? Talrijke families organiseren een loting voor de geschenken; dat verandert niets aan de gezelligheid van het bij elkaar zijn. Het mooiste cadeau is toch te weten dat jullie er voor elkaar zijn, niet? 
feestdagen
 • Ga volop voor gezelligheid en laat de chique kleding in de kast! Maak er een knusse feestavond van, waar je tijd vooral uitgaat naar het bijpraten en genieten van elkaars aanwezigheid! Misschien kun je er een coole “lelijke kersttrui-verkiezing” aan toevoegen? Laat het stemmen maar beginnen! Kleur, effecten, personal touch,…. de criteria zijn talrijk! Vergeet de attentie voor de winnaar niet!
 • Heel wat mensen voelen zich eenzaam tijdens de feesten. Doe eens aan vrijwilligerswerk en tover een glimlach bij die ene persoon die jou vanavond niet verwacht had.
 • Bullet lists zijn een hippe trend! Maak een lijstje op van wat jullie samen zouden willen doen volgend jaar. Een uitstap, een wedstrijd, een karaoké,… Samen plannen maken, geeft een leuk gevoel! Laat het afvinken beginnen!
 • Haal Rudolph in huis en speel een aangepast versie van ezeltje-prik. Hang het rendier aan de muur en probeer geblinddoekt de staart op de juiste plaats te prikken. Amusement verzekerd! 
 • Doen jullie al 10 jaar hetzelfde? Vijfsterrengerecht en gezellig bijpraten aan tafel? Ga de klassieke toer op als je dat leuk vindt, want zo moeten de feestdagen toch zijn, niet? Leuk en gezellig! 😊

Weten jullie echt niet wat doen tijdens de feestdagen? Neem dan een kijkje naar onze Parentia-blog! Onze inspiratie en hulp bij je administratie maken van 2023 vast een schitterend jaar!