FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Werk, hobby’s en kinderen combineren: dit zijn Kenny’s tijdstips

De agenda van Kenny is altijd goed gevuld. Hij is fulltime technieker, beheert een populaire Instagrampagina, heeft heel wat hobby’s én hij is papa van twee flinke dochters, Alix en Aster. Gelukkig kan Kenny goed ‘puzzelen’ en vindt hij tijd voor wat écht telt. Zijn tips? Die lees je hier!

Een uit de hand gelopen grap

Het klinkt misschien bekend in de oren: je partner let op jullie kleintje en jij vraagt een foto om te checken of alles onder controle is. Stel je nu eens voor dat je plots een kiekje ontvangt waarop je baby gevaarlijke toeren uithaalt. Wat begon als een onschuldig grapje, groeide uit tot een groot internetsucces. Kenny’s pagina ‘onadventurewithdad’ telt maar liefst 440.000 Instagramvolgers.

Advies van papa Kenny

Hoe hij die fotogenieke avonturen met zijn twee bengels combineert met zijn werk, andere hobby’s en vrije tijd? Daar geeft hij vier concrete tijdstips voor!

  • Geef de zoektocht naar het ideale schema niet op. “Het is niet makkelijk om mijn job als technieker, mijn Instagramactiviteiten, mijn hobby’s en gezin met elkaar te combineren, maar ik zou het niet anders willen. Het vraagt wat puzzelwerk, maar waar een wil is, is een weg.”
  • Falen is oké. Soms zijn er momenten dat het gewoon niet lukt om je verschillende bezigheden te combineren. Dat hoort erbij. Verwijt jezelf niets. Je bent maar een mens, en zoiets als het ideale schema bestaat gewoon niet.
  • Gun jezelf me-time. Ook met twee kleine bengels in je leven, blijft het belangrijk om tijd in jezelf te investeren. “Ik vind het bijvoorbeeld spijtig dat mijn ouders hun hobby’s pas opnieuw oppikten toen mijn broers en ik het nest verlieten”, vertelt Kenny. “Ik pak dat bewust anders aan en maak nú al tijd vrij voor mezelf.
  • Leer combineren: “Mijn account is een beetje onbewust tot een gezinsactiviteit geëvolueerd. Ik kan mijn liefde voor fotografie combineren met qualitytime met Aster en Alix. En ook de meisjes zelf vinden het leuk. Zo begint de oudste al te poseren en speelt de jongste graag met de knopjes van mijn camera. Het pérfecte gezinsmoment!”

Tijd voor wat echt telt

Kun je wat extra hulp gebruiken bij je gezinsadministratie? Geen zorgen, onze handige checklists en dossiers en blogs vertellen je hoe je die snel en efficiënt in orde brengt. Zo heb jij meer tijd om op spannende avonturen te gaan met je kroost. Veel plezier! 

De Tijdstips van Parentia

De ochtendrush, meetings die uitlopen en in ‘t weekend je bengels van de ene hobby naar de andere brengen: als mama of papa loop je jezelf wel eens voorbij. Vraag je je soms af hoe andere ouders het voor mekaar krijgen? Parentia verzamelde bij twaalf bekende en minder bekende mama’s en papa’s handige tijdstips voor meer tijd voor wat écht telt.  

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!