Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Pamperrekening, kraamkost of toch maar een geboortelijst?

Als je bevallen bent, word je vaak overstelpt met cadeaus om je baby te verwelkomen. Heel leuk, maar misschien heb je geen nood aan de zoveelste knuffelbeer. Een geboortelijst leggen, is daarom een slim idee. Maar veel mensen opteren liever voor een pamperrekening. En tegenwoordig vragen veel nieuwe mama’s en papa’s om kraamkost. Wat kiezen jullie? We helpen je de knoop doorhakken.

Een geboortelijst: handig bij een eerste kindje

Een geboortelijst is vooral handig wanneer je een eerste kindje krijgt. Je hebt op dat moment namelijk nog veel babyspullen nodig. Tijdens een afspraak in de winkel word je rondgeleid en krijg je uitgebreid uitleg over alle artikelen. Trek dus zeker voldoende tijd uit, want de keuze is enorm! Denk ook aan kleinere cadeautjes voor mensen met een beperkter budget of kennissen die graag een bescheiden pakje geven.

Regel je liever alles online? Ook dat kan tegenwoordig perfect. Je stelt je volledige lijst samen op je computer en alles wordt geleverd bij jou of bij diegene die het geschenk persoonlijk aan jullie wil geven.

Een pamperrekening: iedereen geeft wat hij of zij wil

Als je al kinderen hebt, kun je veel spullen hergebruiken. Of misschien zijn er al veel baby’s in je vrienden- of familiekring, waardoor je heel wat kunt lenen. In dat geval is een pamperrekening waarop mensen een bedrag kunnen storten, zeker een goed plan. Je kunt de rekening subtiel vermelden met een icoon van een envelopje of een pampertje en de vermelding van je rekeningnummer op het geboortekaartje. Vermeld eventueel waarvoor je het geld zult gebruiken (bijvoorbeeld een bakfiets, pampers, een nieuwe kinderwagen, …). De meeste mensen vinden dat erg fijn om te weten.

Kraamkost: zó welkom die eerste weken!

Cadeaus hoeven niet altijd geld te kosten. Soms zijn geschenken waarin moeite is gestoken zelfs veel waardevoller. Precies daarom is kraamkost vandaag ontzettend populair. Vraag aan vrienden en familie die op kraambezoek komen om iets lekkers mee te brengen, zodat je je koelkast en diepvries goed gevuld krijgt. De eerste weken na de bevalling heb je weinig zin en fut om te koken. Een lekkere maaltijd om op te warmen, is dan een godsgeschenk!

Of je nu voor een geboortelijst, een pamperrekening of kraamkost kiest, een financieel extraatje is natuurlijk altijd welkom. Denk daarom ook aan je startbedrag (Vlaanderen) of kraamgeld (Brussel of Wallonië). Vraag het bedrag tijdig aan, want je ontvangt het al vanaf twee maanden voor de vermoedelijke geboortedatum van je kleintje.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!