Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

5 ouderhacks om je spullen te bewaren op vakantie

Op vakantie gaan is het ultieme genieten, zeker als je eropuit trekt met het hele gezin. Maar tussen het bouwen van zandkastelen en het genieten van een ijsje door, heb je geen zin om constant te moeten piekeren over je waardevolle spullen. Geen nood, lieve ouders, wij hebben enkele handige én creatieve tips voor jullie verzameld om alles veilig te houden zonder stress!

1. De luiertruc - dé favoriet van veel ouders

Ja, je leest het goed. Een ongebruikte (!) luier kan de perfecte verstopplek zijn voor je telefoon, sleutels, of portemonnee. Rol je spullen in de luier en maak het pakketje dicht met de plakstrips. Zeg nou zelf, wie zou er nou graag een 'gebruikte' luier oppakken? Precies, niemand! Zorg er wel voor dat je zelf onthoudt welke luier je moet bewaren, hihi!

2. Zonnebrandcrème

Een lege fles zonnebrandcrème is niet alleen je beste vriend tegen zonnebrand, maar ook tegen dieven! Maak de fles schoon en berg er je waardevolle spullen in op. Het ziet eruit als een gewone fles zonnebrandcrème, waardoor het geen aandacht trekt. Slim, toch?

3. Ssssssst! Doe alsof je slaapt

Als je toch op je handdoek of strandstoel blijft, doe dan alsof je slaapt met je spullen dicht tegen je aan of onder je hoofd als kussen. Dieven zijn minder geneigd spullen te stelen van iemand waarvan ze denken dat die wakker kan worden.

4. Gebruik een boekkluis

Een boekkluis lijkt op een echt boek, maar is eigenlijk een kluis met een slot. Perfect om je waardevolle spullen in op te bergen op het strand, want welke dief denkt nu dat jouw waardevolle spullen in je boek zitten?

5. Schaf een waterdicht tasje aan

Voor de avontuurlijke ouders die graag snorkelen of watersporten, is een waterdicht tasje een must. Je kunt hier je telefoon, sleutels en andere kleine spullen in doen en met je meenemen het water in. Zo heb je altijd zicht op je waardevolle spullen en blijven ze bovendien droog.

Tip! Denk zeker ook aan je KIDS-ID als je op vakantie vertrekt! Heb je nog meer nood aan informatie over vakantie en administratie? Op onze Parentia-blog ben je aan het juiste adres! Check hier bijvoorbeeld het artikel over reizen met minderjarige kinderen

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!