FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Basisingrediënten voor een kindvriendelijke vakantie

Een geslaagde gezinsvakantie is toch een vakantie waar iedereen het naar zijn zin heeft, niet? Hoe vind je nu het ideale evenwicht tussen activiteiten en plezier voor jong en oud enerzijds en rustige momenten, lekker eten en wat leuke bezoekjes anderzijds?
Lees hier de basisingrediënten van een geslaagde kindervakantie!

Kindvriendelijke vakantie, hoe begin je eraan? 

De leeftijd van je kind(eren) is natuurlijk belangrijk bij het bepalen van de ideale vakantie. Hieronder vind je alvast een aantal aandachtspunten.

Maak een lijstje

Als je op vakantie gaat met kinderen is de gouden regel: kind blij, ouder(s) blij! Wat niet wil zeggen dat je als ouder alles moet opofferen omdat je met kinderen reist. Het is ook jouw welverdiende vakantie. Dus ook jij moet je ontspannen en blij voelen!

Zet even op een rijtje wat belangrijk is voor jou en je gezin en begin dan te zoeken naar dat ideale plekje. Denk goed na welke plekken en activiteiten jullie leuk vinden: strand, natuur, cultuur, sportief, animatie, vakantiepark of hotel! Het kan alle kanten op!

Verveling mag, maar …

Belangrijk is dat er in de buurt van je vakantiebestemming een speeltuin, een zwembad of wat leeftijdsgebonden animatie aanwezig is. Een vakantiepark is ideaal, omdat je er meestal kunt genieten van talrijke faciliteiten. Spijtig genoeg, heeft een kindvriendelijk vakantiepark vaak een serieus kostenplaatje. Tip: boek je reis voldoende op voorhand of net op het laatste nippertje, zo geniet je meestal van enkele kortingen.

Een vakantiepark, niets voor jou? Geen nood, het kan ook anders. Vriendjes en plezier maken is wat echt telt, niet? En dat kan ook op het strand of in de speeltuin om de hoek. Ook jij kunt op die manier nieuwe mensen ontmoeten. Hiervoor hoef je niet per se naar een vakantiepark.

Veiligheid

Reis niet naar landen die onveilig zijn. Vakantie is ontspanning, geen stress!
Met jonge kinderen is een veilige accommodatie een vereiste. Check daarom de aanwezigheid van een traphekje, beveiligde stopcontacten, een afgebakende tuin en/of de aanwezigheid van een babybedje of kinderstoel. Op de meeste boekingssites kun je gebruik maken van zoekfilters om jouw kindvriendelijke bestemming te vinden.
Ga je naar de zon? Denk aan zonnecrème, zonnebril en pet en breng je vakantie in alle rust door.

Overweeg de reistijd

Denk aan de reistijd als je op vakantie gaat met kinderen. Kids hebben nood aan beweging, wat een lange rit soms heel frustrerend maakt.
Reis je met de auto? Dan zul je regelmatig moeten stoppen: plaspauzes, eetpauzes en natuurlijk ook... speelpauzes! :-)

Kleinigheden zoals een boek, een dvd-speler en wat speelgoed maken het gezelliger op de achterbank.
Reis je naar het zuiden? Sommige rustplaatsen langs de Franse autosnelweg zijn gemaakt om de kinderen te vermaken. Check je route!

Het eten

Reis je naar een land met andere eetgewoontes? Ga dan even naar de supermarkt om wat klassiekere voeding aan te schaffen. Kinderen zijn veel vrolijker als ze hun buikje vol hebben. Laat de maaltijd niet elke dag een discussiepunt worden!

Tijd voor jezelf

Ook jij moet kunnen genieten. Het kan handig zijn om het dagprogramma met de kinderen te bespreken. ’s Morgens een activiteit voor jezelf en in de namiddag het strand, de speeltuin … of omgekeerd. Kinderen weten graag wat hen te wachten staat. En vergeet niet om te rusten en simpelweg te genieten van kleinigheden. Voor je het weet is de vakantie voorbij en ben je weer aan de slag.

Klaar voor de vakantie? Denk ook aan de kids-ID!
Neem snel even een kijkje naar onze blog boordevol leuke tips en weetjes over opvoeding, gezinsadministratie en nog veel meer. 

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!