Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Hoe vier je Valentijn met de kids?

Valentijnsdag, het feest der geliefden Geen tête-à-tête met zachte muziek en een paar kaarsen dit jaar? Maak je geen zorgen: Valentijn is net zo charmant… met kinderen in het land(schap) ! 😊

Hoe maak je deze dag gezellig?

Of je nu liefhebber bent of niet, Valentijn hangt in de lucht, misschien is het feest der liefde de perfecte gelegenheid voor een zacht moment met je gezin, niet? Mits een paar toegevingen, kun je een leuke tijd beleven met je oogappels… en met je geliefde!
Ook dit jaar heeft jouw gezin, nood aan een dagje dat er anders uitziet als wat we de laatste maanden gewoon zijn. Want laten we eerlijk zijn, het coronavirus blijft ook dit jaar nog aanwezig.

Maak deze dag feestelijk en uniek:

  • Maak versieringen: papier, een schaar, een perforator en wat touw, knip een aantal hartjes uit en maak een slinger.
  • Bereid een zoetigheid: zandkoekjes of cake? Een hart is een klassieker en je vindt makkelijk hartvormige cakevormen of uitstekers terug.
  • Schrijf een briefje voor elk gezinslid en verstop het: onder het bord, in het servet, in de brooddoos,... Ontelbare  mogelijkheden!
  • Hartvormige zoetigheden zijn alom tegenwoordig in de handel, organiseer een "hartjesjacht" ! Gegarandeerd plezier!
  • Neem  de "rode" uitdaging  aan. Wie draagt er vandaag het meeste rood? Van strik tot nagellak, wees creatief! 

En het etentje ?

Anders dan anders betekent niet minder aangenaam! Verkies je andere jaren een etentje in het restaurant? Breng het restaurant dan naar je thuis. Wellicht heb je ergens nog een kaars liggen die de sfeer wat romantischer maakt! Bestel voor de gelegenheid een afhaalmaaltijd. De uitbaters kennen moeilijke tijden en zullen met plezier je smaakpapillen prikkelen! Waarom zou deze avond niet kunnen rijmen op pizza-avond? Geluk en plezier zit in de gezelligheid en in de kleine dingen! Geniet ervan!

Kook je liever zelf? Verkies je vanavond een pikante saus hoewel je kroost hier niet echt van houdt? Mits enkele aanpassingen hoef je geen aparte maaltijd klaar te stomen. Alvorens je saus naar smaak te kruiden, haal je een beetje saus uit de pan voor je kids en “klaar is kees”. Het is maar een kleine moeite en iedereen is straks tevreden. Laatste aanbeveling voor de allerkleinsten: laat deze heerlijke maaltijd vergezeld gaan van een sprankelend appelsap. Feestelijke sfeer gegarandeerd!  

Tijd voor een gezellige avond

Lekker gegeten? Ga de (voor)avond in met je kinderen en pak er een gezelschapsspel of een goede romantische film bij! Maar plots nadert de zandman, de oogjes worden alsmaar kleiner… voor de kinderen is het bedtijd.

De kinderen liggen in bed en de kaarsjes branden langzaam op, sluit de avond gezellig af... 😉

Nog meer tips en trics? Lees onze blog!

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!