FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Hoe beleef je met een klein budget een leuke tijd met je kinderen?

In deze tijden is het niet altijd makkelijk om je kinderen bezig te houden. Enerzijds wordt het weer buiten wat minder aangenaam en anderzijds maken de economische en energiecrisis bepaalde activiteiten onmogelijk.
Maar laten we positief blijven, er zijn genoeg dingen te doen, zelfs met een klein budget! Parentia inspireert je graag!

Kinderen entertainen... niet altijd makkelijk !

Neem een kijkje naar onze budgetvriendelijke activiteiten die je kinderen vast zullen vermaken. Binnen of buiten, er valt altijd wel iets te doen.

Een zonnestraal? Droog weer? Kies voor buitenactiviteiten!

 • Ga picknicken of geniet van een zoetigheid in het park. Wat denk je van een zelfgemaakt vieruurtje? En … neem je bal mee! Gegarandeerd plezier!
 • Ga fietsen of skeeleren: sportief en leuk.
 • Liggen er wat takken in de tuin of het park? Maak een hut of een kasteel, laat je verbeelding de vrije loop.
 • Organiseer een schattenjacht! Je kunt de schat zelf ergens verstoppen of een geocaching app gebruiken. Maar weet je wat geocaching is? Aan de hand van GPS-coördinaten ga je op zoek naar een schat (een 'cache' genoemd). Je moet hiervoor een geocaching-app downloaden, maar de deelname op zich is meestal gratis. Oudere kinderen beleven er vast plezier aan.
 • Ga naar een Provinciaal Domein zoals Huizingen, Chevetogne, Kessel-Lo, Mirwart, Wégimont, Bois des rêves, .... De toegang is meestal goedkoop (soms gratis) en het tarief afhankelijk van je woonplaats. Je gezin zal kunnen genieten van prachtige wandelingen, sportieve activiteiten en speeltuinen. Raadpleeg de website van het betreffende domein voor meer informatie!
 • Maak een wandeling in de natuur met een herbarium in gedachten. Vraag je kind om bloemen, blaadjes, plantjes, enz. te verzamelen. Laat ze nadien uitdrogen en kleef ze in een schrift of boekje. Maak voor elke soort een kleine legende. Het wordt een zelfgemaakte schat die je doorheen het jaar kunt aanvullen.

  Houd je van ontdekkingen? Neem een vergrootglas mee en ga op zoek naar insecten en ontdek hun ongelooflijke organisatie.

Triestig of koud weer? Houd de moed erin en kies voor goedkope activiteiten binnenshuis.

 • Heb je grote kartonnen dozen? Maak samen een schip voor je kleine matrozen of een hut voor je avonturiers. Kinderen houden van geheime schuilplaatsen en het laat hun verbeelding de vrije loop.

  Zijn je kinderen echte piloten? Vorm de dozen om tot een parcours of een circuit voor de autootjes.
 • Haal je gezelschapspellen boven, je hebt er vast nog een paar liggen in de kast.
 • Ga de culinaire toer op: maak taart, cake of een zelfgemaakte pizza. Groot feest voor de smaakpapillen dankzij jullie culinaire creaties 😊
 • Yoghurtpotten, toiletpapierrollen, blikjes,... alledaagse voorwerpen die je kunnen inspireren in je wildste creaties. Het Internet staat vol met video's en tutorials.
  Tip: sommige discountwinkels bieden goedkoop knutselgerief aan en bovendien gelinkt aan actuele thema's. Voor minder dan 2 euro houd je je kinderen een tijdje bezig.
 • Lees boeken (voor) of verzin met je gezin de gekste verhalen.
 • Geniet van een filmnamiddag. Halloween, Kerstmis,… het inspireert momenteel heel wat films. Ga je voor de betovering of hou je van griezelen? 😊
  Tip: Heb je pofmaïs in huis? Popcorn is zo gemaakt!

Nog wat inspiratie nodig? Op het Internet kun je heel wat gratis activiteiten vinden. Wees ook attent voor leeftijdsgebonden kortingen, tarieven voor grote gezinnen of verbonden aan specifieke dagen.

In deze periode is het belangrijk om niets te missen, elk financieel duwtje in de rug is welkom! Aarzel dus niet om je om onze administratieve blog te raadplegen.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!