Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Een gender reveal: wat is dat?

Zag je ze al? De leuke filmpjes of ontroerende foto’s met bijvoorbeeld een taart die binnenin blauw of roze is? Op sociale media circuleren heel wat beelden van gender reveals – het moment waarop de ouders het geslacht van hun baby’tje in mama’s buik bekendmaken tijdens een feestje. Zoals dat wel eens vaker gaat, kwam ook deze hype overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het is dan ook spannend en leuk om zo’n feestje te doen, toch?

Wat houdt een gender reveal in?

Op het gender reveal feestje nodig je natuurlijk uit wie je wilt. Je kunt het vergelijken met een kraamfeest of babyshower, met dan als extraatje dat de genodigden te weten komen of het een meisje of een jongen wordt. Of misschien wel allebei? Hét absolute hoogtepunt van het feestje is natuurlijk wanneer het geslacht van de baby wordt bekendgemaakt. En dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door een ballon open te prikken, waarin roze of blauwe snippers zitten. Of jij en je partner ontsteken een rookbom met de roze of blauwe kleur. Of wat dacht je van gelukskoekjes voor je gasten, met op het papiertje de grote onthulling? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Wanneer hou je een gender reveal party?

Meestal kun je het geslacht van je baby ontdekken vanaf veertien weken. Op dat moment kan de gynaecoloog het geslacht zien op de echo. Dan is ook de NIP-test al achter de rug en kun je met een gerust hart je feestje beginnen plannen. Doorgaans voel je je als mama het best in het tweede semester, dan is (hopelijk) de ergste zwangerschapsmisselijkheid achter de rug en ben je nog niet te vermoeid. Feestje dus – met een fruitsapje, uiteraard 😉

Gender reveal als verrassing voor de ouders

Wil je verrast worden en zélf te weten komen of je een dochtertje of een zoontje krijgt op je gender reveal party? Schakel dan een familielid of goede vriend(in) in om je te helpen. De gynaecoloog brengt deze persoon op de hoogte na de echografie. Vervolgens kan je vertrouwenspersoon op een leuke manier de bekendmaking voorbereiden!

Heb je je handen vol met het plannen van je gender reveal party? Dan is het ook tijd om je startbedrag in Vlaanderen of je kraamgeld in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of Wallonië  aan te vragen! Je ontvangt dit bedrag al vanaf twee maanden voor je uitgerekende bevallingsdatum, zodat je je kindje de mooiste start kunt geven – of je nu een zoontje of een dochtertje krijgt! 😉

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!