Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

5 leuke ideeën voor een babyshower

Is een van je beste vriendinnen of een familielid in blijde verwachting? Dan kun je dit leuke nieuws vieren met een babyshower. Verrras de toekomstige mama met een feestje waar zij hét beminde middelpunt van de aandacht is. Op zoek naar ideeën? Zoek niet langer! Met deze originele ideeën maak je er een onvergetelijke gebeurtenis van.

1. Geef de toekomstige mama een waardevol geschenk

Bij een babyshower horen meestal cadeaus: spullen die de ouders goed kunnen gebruiken wanneer hun kleine spruit er is. Toch bedoelen we met een waardevol geschenk niet per se een hele babyuitzet die handenvol geld kost. Een persoonlijk cadeau is des te meer waard. Voorzie bijvoorbeeld een boek waarin alle genodigden goede raad aan de ouders kunnen neerpennen of een wens voor het kindje kunnen schrijven. Overhandig dit op het einde van het feest aan de trotse mama. Ontroering verzekerd!

2. Nodig ook de papa’s uit

Een babyshower is doorgaans een feestje dat vooral vrouwen met hun vriendinnen organiseren, maar waarom zou je je hieraan houden? Ook de papa en zijn vrienden mogen meevieren! Desnoods verdeel je het huis, de tuin of de zaal in tweeën. 😉

3. Voorzie grappige spelletjes tijdens de babyshower

Gewoon bijpraten is leuk, maar spelletjes zetten meteen de toon en zorgen voor een leuke sfeer. Vraag je genodigden om een kinderfoto mee te brengen. Doel van het spel is dan om de juiste persoon bij de juiste foto te plaatsen. Zin in actie? Dan kun je op zoek gaan naar de recordhouder ‘om ter snelst pampers verversen bij een pop’.

4. Organiseer een verwennamiddag

Soms verloopt een zwangerschap iets moeizamer of heeft de mama last van allerlei zwangerschapskwaaltjes. Dan gaat ze je heel erg dankbaar zijn als je haar gewoon een dagje in de watten legt. Verschillende schoonheidssalons hebben een aangepast aanbod voor zwangere vrouwen, maar je kunt natuurlijk ook lekker thuis iets organiseren! Denk aan een reinigend gezichtsmasker leggen, elkaars nagels lakken, een deugddoende massage aan elkaar geven, … Let er wel op dat de schoonheidsproducten geschikt zijn voor zwangere vrouwen.

5. Laat je creativiteit de vrije loop

Niet zo’n fan van spelletjes? Bedenk dan gerust creatieve initiatieven. Wat dacht je van rompertjes versieren, de zwangere buik beschilderen, originele zwangerschapsfoto’s nemen of mocktails maken? Knutselen is niet alleen maar leuk voor kinderen!
Is de babyshower achter de rug? Vergeet dan zeker niet om je startbedrag (Vlaanderen) of kraamgeld (Brussel, Wallonië) aan te vragen! Je krijgt het al vanaf twee maanden voor de vermoedelijke geboortedatum!

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!