Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Wat kan een startgesprek bij Kind en Gezin voor jou betekenen?

Binnenkort is het grote moment aangebroken en ontdek je eindelijk het snoetje van je baby.
Deze periode gaat vaak gepaard met veel vreugde en tegelijkertijd ook met vragen. Gelukkig sta je hier niet alleen voor dankzij Parentia en Kind en Gezin!

Bij Parentia ben je aan het goede adres wat je startbedrag en Groeipakket betreft. Bovendien staat Parentia je graag bij in je gezinsadministratie en in het dagelijkse leven met handige tips en tricks.
Maar wist je dat wanneer je het startbedrag aanvraagt, je ook automatisch kunt genieten van de ondersteuning van Kind en Gezin? Al voor de geboorte van je kindje kun je bij Kind en Gezin terecht voor een startgesprek. Dit gesprek vindt meestal plaats tijdens het laatste trimester van je zwangerschap en is de aanzet om de dienstverlening die Kind en Gezin je kan bieden, in te plannen.

Je kunt tijdens het startgesprek bij verpleegkundigen en gezinsondersteuners terecht met al je vragen, twijfels of onzekerheden over de komst van je baby. De aangeboden hulp is vrijwillig, volledig gratis en op maat van elk gezin.

Wat kun je verwachten van Kind en Gezin?

Tijdens de eerste drie levensjaren wil Kind en Gezin jou en je kind graag bijstaan met professionele hulp en advies over de ontwikkeling, de voeding, de gezondheid, de opvoeding of nog de veiligheid.

Het basisprogramma van Kind en Gezin bestaat uit het startgesprek (idealiter) voor de geboorte, gevolgd na de geboorte door huisbezoeken en tests en consultaties op het consultatiebureau van Kind en Gezin in jouw buurt. Al deze informatie wordt dan verzameld in het Kindboekje. Op termijn wordt dit boekje een herinnering aan de eerste levensjaren van jouw kind.

Maak jij graag gebruik van deze gratis dienstverlening?

Kind en Gezin ontvangt jouw gegevens automatisch als je het startbedrag aanvraagt Vraag dit op tijd aan want je kunt het al 2 maanden voor de bevalling ontvangen. Of je kunt ook zelf bellen naar de Kind en Gezin-lijn (078 150 100) om een startgesprek aan te vragen of je gegevens achterlaten op de website van Kind en Gezin  Zo kan het lokaal team van Kind en Gezin uit jouw buurt zelf met jou contact opnemen.

Wat Parentia en Kind en Gezin voor jou kunnen betekenen, ontdek je in één oogopslag dankzij deze handige tabel.


ParentiaKind en Gezin
Ontvang je startbedrag van € 1.214,49 al vanaf 2 maanden voor de geboorte en bekostig de uitzet van je baby.Plan je startgesprek  voor de geboorte.
Na de geboorte, ontvang je automatisch je maandelijkse Groeipakket.Stel je vragen tijdens verschillende contactmomenten na de geboorte.
Raadpleeg je elektronisch dossier via MyParentia.Vind informatie, hulp en advies over opvoeding, gezondheid, veiligheid en voeding.
De gezinsadministratie  kent voor jou geen geheimen meer dankzij Parentia.Ontdek de videofragmenten en brochures van Kind en Gezin.
Net zwanger of flinke puber rondlopen? Parentia inspireert je met handige tips and tricks.Raadpleeg het elektronisch dossier van je kind via My health Viewer.
Ontdek onze podcasts, dossiers, checklist en nog zoveel meer.

Kom je graag wat meer te weten over alles wat je moet regelen voor en na de geboorte? Neem dan snel een kijkje op onze rijkgevulde Parentia-blog. Van de babyuitzet tot het hoger onderwijs staat Parentia aan je zij!

Bronnen

  • Opgroeien.be
  • Kindengezin.be
  • Groeipakket.be

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!