Je startbedrag (het vroegere kraamgeld) aanvragen, dat is zó geregeld!

Hoe startbedrag aanvragen?

Hoe kan ik het startbedrag (het vroegere kraamgeld) aanvragen?

Wie kan het startbedrag aanvragen?

Wie kan het startbedrag aanvragen?

Hoeveel startbedrag

Hoeveel bedraagt het startbedrag?

startbedrag aangevraagd

Ik heb het startbedrag aangevraagd. Moet ik nog iets in orde brengen?

Veelgestelde vragen over de aanvraag startbedrag

Is er een verschil tussen startbedrag, kraamgeld en geboortepremie?

Deze woorden hebben eigenlijk dezelfde betekenis. Ze verwijzen naar het eenmalige bedrag dat je krijgt bij de geboorte van elk kind. Vroeger gebruikten ouders voor dit financiële duwtje in de rug vooral de term 'kraamgeld'. In Vlaanderen kreeg deze geboortepremie de naam 'startbedrag'. In alle andere regio’s blijven de andere begrippen in gebruik.

Verwar deze termen niet met het geschenk dat of geldsom die je krijgt van je ziekenfonds wanneer je kindje geboren wordt. Ziekenfondsen noemen dit cadeau ook 'geboortepremie' of 'geboortegeschenk'.

Waarom zou ik kiezen voor Parentia en hoe doe ik dat!?

Als grootste uitbetalingsactor in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, betalen we de kinderbijslag van bijna 700.000 kinderen. Dat geeft ons de slagkracht om jouw gezin op een efficiënte en proactieve manier te helpen. En wij doen méér dan alleen de gezinsbijslag/kinderbijslag op tijd en correct uitbetalen.

Omdat je als ouder al zoveel aan je hoofd hebt, staan wij je bij waar het kan tijdens het hele groeitraject van je kind, van baby tot jongvolwassene. We sturen je proactief nuttige informatie voor je gezinsadministratie. Zo hoef je niet zélf het wereldwijde web af te schuimen op zoek naar het correcte antwoord op je vraag. En dat levert je enkele mooie voordelen op:

  • je loopt geen risico om verplichtingen over het hoofd te zien (of er te laat aan te denken)
  • je kinderen komen niks tekort, aangezien ze geen premies of toelagen mislopen
  • je gezinsadministratie neemt minder tijd in beslag …
  • … waardoor jij je kunt focussen op wat écht telt: je gezin.

Daarnaast is Parentia je vaste inspiratiebron: van leuke activiteiten met je kinderen tot tips om je kind maximaal te laten ontplooien.

Ben je overtuigd? Verwacht je een (eerste) kindje? Vraag nu alvast je online startbedrag makkelijk en snel aan . Wij leiden je stap voor stap door de aanvraagprocedure.

Ontvang je je Groeipakket al bij een andere uitbetalingsactor maar wil je graag de overstap doen naar Parentia, doe je aanvraag online. Je kan eventueel je aansluitingsdocument downloaden via onze documenten pagina. Als je het document graag per post toegestuurd krijg, neem dan contact via post, e-mail of telefoon en wij sturen je het nodige document spoedig toe.