Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

“Ik zweer bij dagelijkse sleur!” – de Tijdstip van mama Axelle

Axelle Blanpain is mama van de kleine Emma, geboren in oktober 2021. Axelles zwangerschap en bevalling verliepen heel vlot, maar wennen aan het nieuwe leven met haar kleintje … Dat vroeg wat meer tijd! Daarom geeft de jonge mama graag enkele Tijdstips mee voor een vlotte start van je moederschap.

De voordelen van de dagelijkse sleur

“Mijn man en ik hebben naast onze baby nog vijf huisdieren om voor te zorgen, en dat vraagt wel wat van onze tijd”, vertelt Axelle lachend. “We hebben daarom snel beslist om een dagschema vast te leggen. Het schema van Emma laten we zoveel mogelijk met dat van ons samenvallen, zodat we allemaal ongeveer hetzelfde ritme aanhouden, weten hoe mekaars dag eruitziet én er zelfs nog wat vrije tijd overblijft.”

4 flesjes om de 4 uur

Het idee voor die vaste routine is heel spontaan gekomen. “Emma sliep in het begin maar twee uur aan een stuk. Ik zette mij al schrap voor vele maanden zonder slaap. Maar toen kwam ik heel toevallig een boek tegen in een tweedehandswinkel met een veelbelovende titel: Twaalf uur slapen binnen twaalf weken. Ik had na dágen met amper slaap niets meer te verliezen, dus kocht ik het. En dat boekje heeft ons leven veranderd”, zegt Axelle. “We hebben meteen het eerste advies uit het boek gevolgd, en Emma’s flesjes beperkt tot vier per dag – ongeveer elke vier uur een flesje. Door haar op heel regelmatige tijdstippen te voeden, begon ze al snel langer door te slapen. Dat maakte een verschil van dag en nacht … Letterlijk!”

“Soms kun je niet meer doen dan je best”

Axelle heeft veel begrip voor andere mama’s die worstelen met de organisatie van het dagelijkse leven. “Het belangrijkste is om mild te zijn voor jezelf en jezelf niet op te zadelen met een schuldgevoel. “Ik ben de slechtste moeder ter wereld”: dat is een gedachte die veel moeders – onterecht! – over zichzelf hebben. Dat heeft ook wel eens te maken met de goedbedoelde raad van vrienden en familie, of dingen die we lezen, die ons het gevoel geven niet goed bezig te zijn. Daarom is misschien wel mijn allerbelangrijkste tip om meer tijd over te houden voor wat écht telt: leer dingen los te laten en accepteer dat je soms niet meer kunt doen dan je best. Da’s helemaal oké!”

Parentia helpt je graag

Parentia staat je als erkende uitbetaler van het Groeipakket en de kinderbijslag bij in je gezinsadministratie . We begrijpen dat het ouderschap heel wat administratieve rompslomp met zich meebrengt. Met onze Tijdstips, Factchecks , dossiers en checklists willen we jou het leven als ouder net dat tikkeltje gemakkelijker maken.

De Tijdstips van Parentia 

De ochtendrush, meetings die uitlopen en in ‘t weekend je bengels van de ene hobby naar de andere brengen: als mama of papa loop je jezelf wel eens voorbij. Vraag je je soms af hoe andere ouders het voor mekaar krijgen? Parentia verzamelde bij twaalf bekende en minder bekende mama’s en papa’s handige Tijdstips voor meer tijd voor wat écht telt.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!