FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

2 dochters met een auto-immuunziekte: tijdstips van mama Joandi

Joandi en haar man verwachten binnenkort hun derde dochter. Hun meisjes Livey-Louise en Birdie-Bo hebben beiden een auto-immuunziekte en kunnen niet naar school of de kinderopvang. Fulltime mama Joandi to the rescue! Maar wat als het allemaal even te veel wordt? Joandi geeft zes tijdstips om je tijd efficiënt in te delen en te kunnen genieten. 

Mijn kids hebben een auto-immuunziekte en zo ga ik ermee om

“Toen ik ontdekte dat mijn oudste dochter een auto-immuunziekte had, stortte mijn wereld in. Ik heb het er vaak nog erg moeilijk mee.” Op die momenten houdt mama Joandi zich vast aan deze leidraad:

  • Leer relativeren. “Soms vind ik de wereld heel oneerlijk, en denk ik: ‘Waarom is dit ons nu juist overkomen?’ Langs de andere kant weet ik niet hoe het is om een gezond kind te hebben”, vertelt Joandi . “Dat maakt het iets makkelijker om te relativeren.”
  • Boos zijn mag, voor even. “Na slecht nieuws mag ik van mezelf een avond boos of verdrietig zijn. Het is vooral belangrijk om er niet in te blijven hangen. Natuurlijk mag je verdrietig zijn, maar door er een tijdslot op te zetten, raak je jezelf niet kwijt.”
  • Praat erover: “Door zelf gesloten te zijn, maak je het voor de mensen in je omgeving complex. Ze weten niet meer goed wat ze mogen vragen, en wat niet. Daarnaast lucht het ook gewoon op om open te zijn en erover te praten.”
  • Zoek gelijkgestemden. “Misschien merk je dat je niet op dezelfde golflengte zit als je vrienden of kennissen? Da’s normaal, want zij hebben niet dezelfde ervaringen als jij. Online heb ik veel ouders gevonden die in hetzelfde schuitje zitten.”
  • Vind een platform. “Ik haal heel veel steun uit mijn Instagram-account en blog”, vertelt Joandi. “Als er iets gebeurt, post ik het op mijn pagina. Zelf al krijg ik maar een hartje of een ‘ik denk aan je’ terug: die reacties helpen écht.”
  • Joandi’s ultieme tijdstip? Gun jezelf me-time. “Dat heb ik lang moeilijk gevonden. Na de geboorte van mijn tweede dochter belandde ik in een postnatale depressie. Daarna was het echt duidelijk: ik had tijd nodig voor mezelf. Nu ga ik elke week naar de naailes. Daar kom ik volledig tot rust en maak ik wel eens spullen voor de meisjes.”

Maak kinderspel van je gezinsadministratie

Fulltime mama’s zoals Joandi hebben hun bord vol met hun kindjes. Op onze blog vind je niet enkel veel inspiratie, maar ook artikels, handige checklists en dossiers die je helpen bij je gezinsadministratie. Zo verlies je geen kostbare tijd om de juiste informatie te zoeken. Da’s pas efficiënt ouderschap!

De Tijdstips van Parentia

De ochtendrush, meetings die uitlopen en in ‘t weekend je bengels van de ene hobby naar de andere brengen: als mama of papa loop je jezelf wel eens voorbij. Vraag je je soms af hoe andere ouders het voor mekaar krijgen? Parentia verzamelde bij twaalf bekende en minder bekende mama’s en papa’s handige tijdstips voor meer tijd voor wat écht telt.  

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!