FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

SOS moeilijke eter: zo leer je je kind groenten eten

De meeste ouders kennen de strijd om hun kind groenten te laten eten maar al te goed. Als je kind een moeilijke eter is, is de gezelligheid aan tafel vaak ver zoek. Je wilt natuurlijk dat je kind gezond opgroeit, dus de groenten van het menu schrappen is helaas geen optie. Met deze 6 tips ben je goed op weg om van jouw kind een gezonde lekkerbek te maken.

Groenten leren eten begint al vroeg 

Al van in de baarmoeder kunnen kinderen smaken ervaren. Je eet dus het best gevarieerd tijdens de zwangerschap. Start ook al vanaf ongeveer 6 maanden met vaste voeding, want na hun 2 jaar kunnen kinderen veel moeilijker nieuwe smaken aanvaarden.

Niet opgeven

Wist je dat kinderen maar liefst 10 tot 15 keer iets moeten proeven voor ze weten of ze iets lekker vinden? Spoor je kind dus aan om te blijven proberen, ook al zijn ze er rotsvast van overtuigd dat ze een bepaalde groente niet lusten. Laat er wel wat tijd tussen om de herinnering aan een slechte smaak te laten bezinken.   

Speel verstoppertje

Probeer groenten eens te verwerken in een lekkere soep, smoothie of puree. Je kunt de groenten ook aantrekkelijker maken door ze in leuke figuurtjes te snijden. Wedden dat je kind niet eens doorheeft dat het groenten eet? Ook ‘snoeptomaatjes’ doen het altijd goed in de brooddoos! 

Op ontdekkingstocht

Neem je kinderen mee op tocht door de winkel. Laat ze zelf nieuwe groenten kiezen in de supermarkt of neem hen eens mee naar een echte moestuin. Laat je oogappel ook helpen in de keuken wanneer het oud genoeg is. Jonge kinderen kun je stukjes groenten geven om vast te grijpen of op te zuigen.  

Gezelligheid aan tafel

Een slechte sfeer zorgt alleen maar voor stress. Probeer je kind dus vooral positief te stimuleren. Dat wil niet zeggen dat je moet belonen met dessertjes of snoep. Geef in de plaats eens een leuk complimentje!  

Geen paniek

De meeste kinderen gaan weleens door een fase waarin ze weinig lusten. Het is dus zeker niet nodig om meteen te panikeren.

Hou je van blogs en sociale media? Dan ben je bij Parentia aan het juiste adres. Neem snel een kijkje op Facebook en Instagram en geniet van onze talrijke tips op de Parentia-blog!

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!