Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

De Tijdstips van influencer Sabria: “Organiseren en delegeren!”

YouTuber, blogster en Instagram-influencer: Sabria Ben Abid is van alle digitale markten thuis. Maar haar belangrijkste bezigheid? Da’s wel degelijk het moederschap! Ze is leader of the pack van haar twee jonge welpen Yanis (5) en Ilyan (3). Hun avonturen kun je op haar blog en sociale media volgen. Haar doel? Andere mama’s en papa’s helpen navigeren door de soms woelige wateren van het ouderschap. Benieuwd hoe zij haar schip bestuurt en tijd overhoudt voor wat echt telt? Je leest het hier!

Een kind gooit je leven ondersteboven

“In het begin gooit een baby je hele leven overhoop”, geeft Sabria toe. “Heel je ritme wordt door elkaar geschud en ’t is soms een hele opgave om opnieuw je draai te vinden. Organisatie en structuur zijn dan de twee belangrijkste pijlers om opnieuw een evenwicht te vinden, zowel op persoonlijk vlak als binnen je kersvers uitgebreide gezinnetje!”

“Ik maakte dan ook als een bezetene planningen en werkte taken volgens prioriteit af”, legt Sabria uit. “Ik begon met de dringendste to-do’s en stelde de minder dringende dingen uit – soms zelfs tot de volgende dag. Alles is een kwestie van prioritiseren. Zeker de ochtendrush! Ik probeer al zoveel mogelijk de avond ervoor voor te bereiden: de boterhammen van de kinderen, hun kleren en hun rugzakje. Als alles klaarstaat, verlopen onze ochtenden beduidend rustiger.”

Minuten sprokkelen en slaaprituelen

Een minuutje voor jezelf vinden met jonge kinderen? Niet gemakkelijk! Sabria creëert bewust momenten voor zichzelf of voor een welverdiende pauze. “Mijn kinderen zijn al iets groter, dus ik kan ze vaak al een spel of een activiteit geven waarmee ze zich zelfstandig kunnen bezighouden. Als zij bezig zijn, kan ik even een ontspannende douche nemen of in alle rust het avondeten bereiden. Nu mijn jongens op school zitten, heb ik natuurlijk ook veel meer vrije tijd!”

“Toen Ilyan geboren werd, heb ik een nieuw slaapritueel ingevoerd voor hem en Yanis. Yanis sliep namelijk nog vaak bij ons in bed (co-sleeping), maar het nieuwe ritueel heeft hem geleerd om alleen te slapen. Dat gaf mijn partner en mij veel meer ademruimte ’s avonds: ik bleef ervoor altijd tot laat bij Yanis, wat natuurlijk een impact had op ons leven als koppel. Tegenwoordig kan ik rusten, herbronnen en tijd doorbrengen met de Mister (lacht).

“Mijn ultieme Tijdstip? Durf delegeren …”

“Als je het geluk hebt om op je partner, familieleden of goeie vrienden te kunnen rekenen, raad ik maar één ding aan: doén!” Durf de hulp van anderen inschakelen en tijd voor jezelf nemen. “Delegeer taken. Durf je partner om hulp vragen, ook al is die al snel weer aan het werk. Ik kan gelukkig ook op mijn fantastische ouders rekenen. Ze komen babysitten wanneer wij een avondje met ons tweetjes willen.”

“… en loslaten!”

“Misschien is de belangrijkste les van het moederschap wel: leren loslaten. Anders stapelt de mentale uitputting zich op, en daar help je jezelf niet mee.” Sabria houdt nochtans graag de touwtjes stevig in handen – dus dat loslaten vroeg enige moeite. “Op sommige dagen kan ik echt wel de boel de boel laten, genieten en aan andere - leukere! - dingen denken dan onze dagelijkse rush en het huishouden. Dan doe ik het absolute minimum. Soms is te veel willen doen gewoonweg gevaarlijk voor je mentale welzijn.”

Ook zin om zorgen los te laten?

Parentia staat je bij in je gezinsadministratie. We begrijpen dat het ouderschap heel wat administratieve rompslomp met zich meebrengt. Met onze Tijdstips, Factchecks, dossiers en checklists willen we jou het leven als ouder net dat tikkeltje gemakkelijker maken.  

De Tijdstips van Parentia

De ochtendrush, meetings die uitlopen en in ‘t weekend je bengels van de ene hobby naar de andere brengen: als mama of papa loop je jezelf wel eens voorbij. Vraag je je soms af hoe andere ouders het voor mekaar krijgen? Parentia verzamelde bij twaalf bekende en minder bekende mama’s en papa’s handige Tijdstips voor meer tijd voor wat écht telt.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!