Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

De Tijdstip van Elise Mottet: “Vertrouw op routine en vrienden.”

Structuur geven aan je dag is sowieso al niet evident … Laat staan wanneer er een baby’tje bijkomt! Voor lifestyle-blogger Elise Mottet (26), mama van de kleine Giulia, is dat niet anders. Zij en haar man moesten op zoek naar een nieuw evenwicht na de komst van hun kleintje. Maar hoe organiseer je je leven als ouder en hou je toch ook nog tijd over voor wat écht telt, naast alle gezinsadministratie en regelingen? Ontdek hier Elises tijdstips!

Organisatie is key

“Ik ben van nature heel georganiseerd”, vertelt Elise. “Na de geboorte van Giulia hebben mijn man en ik dan ook heel snel een systeem van maaltijdplanning ingelast. Door op voorhand na te denken over wat we gaan eten, winnen we tijd: je winkelt en kookt efficiënter. Als ik kan, maak ik enkele maaltijden op voorhand, zodat we het eten ’s avonds gewoon nog moeten opwarmen. Giulia heeft het ’s avonds vaak lastig. Dankzij de maaltijdplanning hebben we meer tijd om haar wat extra aandacht te geven, zodat ze zich beter voelt.”

Durf de hulp van vrienden inroepen

Heb je een belangrijke afspraak? Of gewoon even nood aan wat lucht, na een intense dag met je kleintje? Vergeet dan niet dat je ongetwijfeld een uitstekend opvangnet hebt. Elise: “Misschien is dat wel mijn belangrijkste raad aan mama’s en papa’s: twijfel niet om hulp in te roepen. Ouders, broers en zussen, neven en nichten, hechte vrienden, … Er zijn meer mensen dan je denkt aan wie je je kleintje even kunt toevertrouwen wanneer je zelf even verlangt naar een kleine pauze. Bovendien doe je die mensen vaak een plezier door hen te laten babysitten. Win-win, toch?” (lacht)

Vertrouw op routines

Elise: “Een baby die ’s nachts niet doorslaapt, is overdag moe. Resultaat: je kindje weent vaak. En dat kan heel overweldigend zijn voor de ouders, die niet goed weten wat te doen.” Daarom besloten Elise en haar man om slaaprituelen in te bouwen. “We verversen haar, geven haar haar laatste flesje in het donker en wiegen haar in onze armen voor we haar te slapen leggen. Als ze weent, wacht ik vijf minuutjes voor ik haar ga sussen met knuffels. Ik hoef zelden meer dan één keer gaan kijken voor ze volledig in slaap valt.”

Team up!

Jonge ouders vinden soms moeilijk nog tijd voor hun hobby’s. “Je mag jezelf niet uit het oog verliezen”, vindt Elise. “Momenten voor jezelf zijn essentieel. Ga gerust sporten of spreek af met vrienden. Mijn partner en ik steunen elkaar daarin en proberen daar een goed team in te zijn. Als een van ons plannen heeft, blijft de andere thuis bij Giulia. Iedereen gelukkig!”

Parentia helpt je graag

Parentia staat je bij in je gezinsadministratie. We begrijpen dat het ouderschap heel wat administratieve rompslomp met zich meebrengt. Met onze Tijdstips, Factchecks, dossiers en checklists willen we jou het leven als ouder net dat tikkeltje gemakkelijker maken.

De Tijdstips van Parentia

De ochtendrush, meetings die uitlopen en in ‘t weekend je bengels van de ene hobby naar de andere brengen: als mama of papa loop je jezelf wel eens voorbij. Vraag je je soms af hoe andere ouders het voor mekaar krijgen? Parentia verzamelde bij twaalf bekende en minder bekende mama’s en papa’s handige Tijdstips voor meer tijd voor wat écht telt.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!