Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

7 toptips om de lentevakantie in Wallonië te overleven

Help! De vorige schoolvakantie is nog maar net achter de rug en daar staat de volgende vakantie alweer voor de deur: de Lentevakantie! Ben je op zoek naar enkele toptips om er even tussenuit te knijpen met je gezin? Dan ben je bij Parentia aan het juiste adres! Om ervoor te zorgen dat je vakantie niet alleen leuk, maar vooral ook ontspannen verloopt, verzamelden wij 7 originele uittips. Zo kan jouw gezin straks zorgeloos genieten…zijn we weg? 

1. Luister naar Wolfsverhalen in de Grotten van Han

Op 6 mei zet het Domaine des Grottes de Han de wolf in de kijker. Onder begeleiding van een dierengids observeer je de wolven van het park, luister je naar hun verhalen en leer je meer over deze fascinerende soort die terug is in onze bossen. Klaar voor deze unieke ontmoeting met canis lupus? 

2. Breng een bezoekje aan het Pixel Museum in Brussel

Een gamefanaat in huis? Ontdek dan snel de geschiedenis van videogames, speel klassiekers van de afgelopen veertig jaar en probeer de nieuwste releases en indiegames in het Pixel Museum! Er worden regelmatig ontdekkingsworkshops over het maken van videogames en evenementen georganiseerd dus neem zeker een kijkje op de website en check of het iets voor jou is.

3. Ga familievissen bij Riveo

Trakteer jezelf en je familie op een gezellige ochtend aan het water en ga mee familievissen! Ideaal om samen te verbinden met de natuur en perfect voor families en kinderen vanaf 7 jaar. Ga en ontdek de rust en het geduld dat vissen met zich meebrengt, terwijl je geniet van de frisse lucht en elkaar. Perfecte activiteit tijdens de Lentevakantie!

Datum: 2 mei van 9u30 tot 12u

Prijs: €25 per persoon Locatie: Bij RIVEO

Reserveren verplicht

4. Bezoek de school van weleer in Treignes

In Treignes is het mogelijk om terug in de tijd te gaan. De school van weleer is een ervaring waarbij je een uur in een klaslokaal kunt leven zoals in 1932. Een grappig moment om met heel je gezin te doen, wedden we? Er zijn nog meer leuke activiteiten in het Espace Masson de Treignes.

5. Wandelen en ravotten aan het Rood Klooster in Brussel

Voor elk wat wils in natuurreservaat Rood Klooster. Naast spelen op één van de (natuur)speeltuinen en het bezoeken van de dieren, kan je er ook heerlijk wandelen en kunnen de kids ravotten in de bossen van het Zoniënwoud. Er zijn 3 verschillende speeltuinen. Een piratenboot, een afgesloten speeltuin voor de iets kleinere kinderen en een natuurspeeltuin. Vergeet zeker geen zandspeelgoed want aan de speeltuin voor de kleinere kinderen vind je ook een zandbak. Neem je picknick mee en maak er een superleuke dag van! 

6. Klimmen en klauteren in Parc Chlorophylle in Dochamps

Vlakbij Durbuy en op enkele kilometers van Baraque de Fraiture ligt bosrecreatiepark Chlorophylle. Een niet te missen mooi stuk natuur van 9ha waar de kids zich volledig kunnen uitleven op de grote (natuur)speeltuin en in het speelbos. Zijn je kinderen hierna nog niet moe? Ga dan nog even langs bij het adventure parcours of wandel tussen de bomen op een hoogte van 15 meter. Aanrader van jewelste! 

7. Vaar met een amfibus bij Parc Du Crocodile Rouge in Froidchapelle

Hebben jullie al ooit eens in een bus gereden die ook in het water kan varen? Met de amfibus ‘De rode krokodil’ ga je een uur lang op schattenjacht op de Lacs de l’Eau d’Heure. Het is daar trouwens een prachtige omgeving om te gaan wandelen, fietsen en spelen! En wist je dat er ook een hoogteparcours is om in de bomen te klimmen? En je kan er ook gaan lasershooten! Ideale ingrediënten om er een prachtige dag van te maken! 

Al eens gedacht aan ouderschapsverlof? WIl je volgend jaar extra hard kunnen genieten van de Lentevakantie? Denk dan eens aan ouderschapsverlof. Of je recht hebt op ouderschapsverlof, ontdek je in dit artikel.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!