Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Tips om de paasvakantie te overleven

Met de paasvakantie voor de deur, is het tijd om na te denken over hoe je je kinderen bezig kunt houden en ze weg kunt houden van de chocolade... of toch niet helemaal? Wat dacht je van deze uitstappen die jouw kroost gegarandeerd zal smaken.

Ga leuke dingen maken in de Fiksfabriek in Brugge

De Fiksfabriek in Brugge is een gratis familiefestival waar je de hele paasvakantie lang terecht kunt om dingen te maken, zelf te experimenteren en avonturen te beleven. Knutselen met autowrakken, robots besturen, een death ride vanaf het dak van de fabriek, kunst maken met je knieën... Er zijn eindeloos veel workshops en activiteiten om van te proeven.

Beleef Reuze(n)pret in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel

In de nieuwste expo in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel ontmoet je enorme haaien, apen zo groot als drie orang-oetans bovenop elkaar en andere spectaculair grote diersoorten. Kijk je ogen uit met levensgrote 3Dmodellen en zelfs (bijna) volledige skeletten. Wat waren de voordelen van hun omvang? En waarom bestaan ze vandaag niet meer?

Test eens een Escape room uit in PAM Ename

In PAM, het Provinciaal Archeologisch Museum van Ename, valt heel wat te beleven tijdens de paasvakantie. Een leuke paasspeurtocht, maar ook een spannende escape room. Professor Van De Walle is een oude archeologische site op het spoor. In zijn labo zijn alle aanwijzingen er, maar toen hij naar buiten ging brak het handvat van de deur! Kan jij de hints vinden om terug naar buiten te geraken?

Back to 90's expo met je kinderen

Vragen je kinderen soms wel eens naar welke muziek jij luisterde in je tienerjaren? De expo 90’s neemt je mee op een nostalgische trip naar de jaren 1990. Zalig om samen met je kroost in het verleden te duiken! 

Geniet van de paasdagen in Bokrijk

Geniet de hele paasvakantie lang van een fantastisch paasprogramma in het Openluchtmuseum: ontdek oude paasgebruiken, leef je uit met de vele leuke paasspelen en beleef piepjonge dieren van héél dichtbij

Paasspeurtocht in Kalmthout

Het is lente in Arboretum Kalmthout. Ga kleurrijke eitjes tellen en speur mee naar paashazen in de grote arboretumtuin. Verzamel zoveel mogelijk eieren op je speurkaart. Onderweg kun je leuke spelletjes spelen en nadien wacht je een chocolade verrassing!

Tel je nu al af naar de zomervakantie en zit je met vragen over ouderschapsverlof? Parentia to the rescue. Ontdek in dit artikel of je recht hebt op ouderschapsverlof.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!