Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Zwanger en zelfzeker

Annabel is fashion- en lifestyle influencer en wordt binnenkort voor de eerste keer mama. De laatste acht maanden onderging haar lichaam een volledige transformatie. Dat was zeker even wennen. Tips om zoveel mogelijk te genieten van de tijd met je bolle buik? Die lees je hier!

5 tijdstips om te genieten van je zwangere lichaam

De zwangerschap is een bijzondere periode die toont hoe sterk het vrouwelijke lichaam is. Toch is het normaal om het wel eens moeilijk te hebben met al die veranderingen. Annabel vertelt hoe zij zich leerde thuis voelen in haar nieuwe lichaam.

  • Pak de tijd om te shoppen! Steek jezelf in ’t nieuw: boost je zelfzekerheid met een nieuwe, leuke outfit. “Tijdens het eerste trimester van mijn zwangerschap bleef ik bij mijn favoriete merken kopen, gewoon enkele maatjes groter. Als je van de oversized look houdt, zijn die stukken nooit verloren. Daarnaast vind je in bekendere kledingketens vaak erg leuke mamacollecties”, zegt Annabel. Je hoeft dus niet per se veel geld uit te geven om je goed in je vel te voelen.
  • Geef jezelf de tijd om te wennen aan je nieuwe lichaam: “Denk even niet aan hoe je lichaam er enkele maanden geleden uitzag. En probeer je al zeker niet in je oude jeansbroek te wurmen. Dat lukt waarschijnlijk toch niet en zit allesbehalve comfortabel. Onthou dat je lichaam een kindje draagt, en het er slechts tijdelijk zo uitziet. Na je bevalling kun je weer volop focussen op je fitheid. Maar vergeet niet: love your body!”
  • Zorg voor je lichaam: voldoende slapen, een dutje overdag en je weekend realistisch plannen: het zijn verschillende manieren om jezelf niet enkel fysiek, maar ook mentaal rust te gunnen. Je vrienden begrijpen het wel als je je afspraak afzegt om het wat kalmer aan te doen.
  • Doe wat je gelukkig maakt: laat je eens extra vertroetelen door de kapper of schoonheidsspecialist, of gun jezelf die ene snack die je normaal niet zou eten. Kortom: doe wat je gelukkig maakt. 
  • Tijd voor mind and body: “Sport was voor mij persoonlijk belangrijk”, vertelt Annabel. “Niet voor de looks, maar wel voor de mentale boost. Tijdens het tweede trimester had ik enorm veel energie en was sport echt een hulp.” Kies wel voor sporten die je lichaam niet té veel belasten, zoals pilates, yoga en wandelen.

Bij een zwangerschap hoort rust

Vergeet tijdens je zwangerschap niet te genieten van het proces en je lichaam. Love yourself, mama, want je bent een wondertje aan het maken. Gun jezelf ook voldoende rust en hou het gezond. En als je iets zoekt om tijdens het rusten te lezen? Check dan onze blogs of handige dossiers over gezinsadministratie. We wensen je een zorgeloze zwangerschap toe!

De Tijdstips van Parentia

De ochtendrush, meetings die uitlopen en in ‘t weekend je bengels van de ene hobby naar de andere brengen: als mama of papa loop je jezelf wel eens voorbij. Vraag je je soms af hoe andere ouders het voor mekaar krijgen? Parentia verzamelde bij twaalf bekende en minder bekende mama’s en papa’s handige tijdstips voor meer tijd voor wat écht telt.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!