NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Ready, set, go! Met deze tijdstips loodst Valerie haar meisjes door de ochtendrush

De ochtendrush is bij Valerie thuis elke dag weer een avontuur. Zeker met drie energierijke bengels. Toch doet ze het elke morgen lukken. Dit zijn haar tips.

Zó fiets je door de ochtendrush: 5 tijdstips

Valerie heeft haar handen vol met dochters Juliette, Madeleine en Leontine. “Van de wekker die afgaat tot de kindjes droppen aan de schoolpoort en de crèche: onze ochtendrush duurt ongeveer twee uur.” Hoe Valerie die zo vlot en efficiënt mogelijk laat verlopen? Check haar tips!
  • Gun jezelf tijd om te wennen aan een nieuw ritme. Elk begin is een beetje zoeken. “Zeker de eerste maanden met een kleine baby zijn een uitdaging”, vertelt Valerie. “Het is vooral een proces van ondergaan en zien wat werkt. Er is dan ook geen handleiding die uitlegt hoe ouderschap juist in elkaar zit. Geef jezelf voldoende tijd om een manier te vinden die voor jou en je kind(eren) werkt. Het levert je op termijn meer quality time op!”
  • Klungelen mag. “Ik denk dagelijks wel eens: ‘Oei, dat moet ik morgen anders aanpakken’. Elke dag is anders, en er zijn dingen die voor het ene kind werken en voor het andere helemaal niet. Ook hier geldt: wees geduldig. You’ll get there.”
  • Voorbereiden is key. Maak de avond ervoor de boekentassen en leg de kleren voor de volgende dag al klaar. “Onze middelste dochter weet goed wat ze wil. Door de avond voordien samen een outfit te kiezen, moeten we daar op de dag zelf geen dicussie meer over hebben”, lacht mama Valerie.
  • Toegeven mag ook: “Sinds de geboorte van ons derde kind, ben ik iets milder over tablets aan de ontbijttafel. Zo win ik extra tijd om alles in orde te brengen, voor we vertrekken.”
  • Verlies jezelf niet in de rush. Maak ’s morgens ook nog wat tijd voor elkaar. “Mijn wekker gaat af om 6.50 uur. Maar voor we opstaan belanden we eerst allemaal samen in bed. Tijd om even te knuffelen maakt de ochtendrush pas echt geslaagd.”
“Nadat de kindjes goed en wel op school en in de crèche zijn, rest er me nog een ding: de ochtendrush-rommel opruimen”, zegt Valerie. “En dan kan ook mijn dag van start gaan.”

Op zoek naar iets voor na de ochtendrush?
‘Tussen was en plas’ is een podcast door en voor mama’s, vol hilarische en herkenbare momenten. We maakten een reeks met Tatyana Beloy, en eentje met Tine Embrechts. Veel luisterplezier!

De Tijdstips van Parentia  
De ochtendrush, meetings die uitlopen en in ‘t weekend je bengels van de ene hobby naar de andere brengen: als mama of papa loop je jezelf wel eens voorbij. Vraag je je soms af hoe andere ouders het voor mekaar krijgen? Parentia verzamelde bij twaalf bekende en minder bekende mama’s en papa’s handige tijdstips voor meer tijd voor wat écht telt.    

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!