Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Uitstapinspiratie om het lange Hemelvaartweekend te overleven in Vlaanderen en Brussel

Klaar om je valiezen te pakken? Je werkmodus mag bijna op pauze, want de vakantie lonkt! Met het lange weekend van Hemelvaart voor de deur, gevolgd door het Pinksterweekend, en niet te vergeten de drukte van examens en oudercontacten, staat de grote vakantie sneller voor je neus dan je denkt. Wil je alvast wat oefenen in het plannen van leuke uitstappen? Laat je inspireren door onze leuke tips voor een onvergetelijk laaaaaaang Hemelvaartweekend.  

1. Vertrek op C-mine Expeditie in Genk

Duik in de fascinerende wereld van de oude mijnsite van Genk bij de C-mine expeditie. Dit avontuur leidt je door de oude ondergrondse tunnels waar je de geschiedenis en de verhalen van de mijnwerkers kunt ervaren. Het hoogtepunt is de beklimming van een 60 meter (!) hoge schachtbok die je een adembenemend uitzicht biedt over de regio. Onze toptip? Combineer dit uitstapje met een bezoek aan Kattevennen en koppel er nog een toffe gezinswandeling aan. Denk aan de Beestige boelwandeling, het Planetenpad of de Stokkenmanroute.

2. Ontdek ‘Grote Kunst voor Kleine Kenners’ in Oostende

Neem deel aan de spannende zoektocht 'In het spoor van de schelpendief' in Oostende. Deze interactieve tocht is gebaseerd op het kinderboek 'Grote Kunst voor Kleine Kenners' en neemt jonge detectives mee op een avontuurlijke speurtocht door de stad, waar ze niet alleen de dief moeten ontmaskeren, maar ook prachtige kunstwerken ontdekken.

3. Ga sneakers spotten bij Eperon d'Or in Izegem

Voor de mode- en schoenenliefhebbers is een bezoek aan het schoeisel- en borstelmuseum Eperon d'Or in Izegem een must. Deze unieke locatie biedt niet alleen een blik op de geschiedenis van schoenen en borstels, maar ook op de trendy wereld van sneakers, waar je de evolutie van deze populaire schoenen kunt volgen.

4. Kom alles te weten over de Titanic tijdens ‘Titanic Expo’ in Brussel

Zijn je kinderen helemaal dol op water en boten maar weten ze nog helemaal niets over de Titanic? Bezoek de Titanic Expo in Brussel om een reis door de geschiedenis van de legendarische RMS Titanic te maken. Op een oppervlakte van 1500 vierkante meter kun je echte artefacten bekijken die van het wrak zijn opgedoken, indrukwekkende reconstructies van kamers op het schip bewonderen, en de persoonlijke verhalen van de passagiers ontdekken.

5. Ga ravotten op één van de multimovepaden op verschillende locaties in Vlaanderen

Voor gezinnen met jonge kinderen zijn de Multimovepaden verspreid over Vlaanderen een fantastische manier om kinderen te laten bewegen in de natuur. De paden zijn uitgerust met natuurlijke hindernissen en houten constructies die kinderen uitdagen om te klimmen, springen en spelen, terwijl ze ook bewegingsvaardigheden ontwikkelen. Gratis en ideaal voor een ontspannende gezinsuitstap! 

Al eens gedacht aan ouderschapsverlof?
WIl je volgend jaar extra hard kunnen genieten van het lange Hemelvaartweekend? Denk dan eens aan ouderschapsverlof. Of je recht hebt op ouderschapsverlof, dat ontdek je in dit artikel

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!