FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Onze survivalgids om de kerstvakantie te overleven

Jaja, het is zover, het schooljaar is al halfweg...nu al? Hoe ga je in godsnaam weer twee weken kerstvakantie overbruggen tussen de cadeautjes, gevulde kalkoenen en nieuwjaarsbrieven door? Dankzij onze handige gids met 7 toptips om je kinderen bezig te houden, mag dit geen enkel probleem zijn.

1. Bezoek samen met het hele gezin een leuke kerstmarkt

Winterland in Hasselt is sowieso een toppertje, want ze hebben er een overdekte schaatsbaan van 1000m2 én het Huis van de Kerstman. Winterpret in Brussel zorgt dan weer voor meer dan 2,5 km winterpret met een reuzenrad, draaimolens, curling én een schaatsbaan. Nog geen genoeg gekregen van leuke kerstmarkten? Denk eens aan het Winterwonderkasteel in Gent of aan één van de vele kerstmarkten in de Ardennen. Er valt voor elke kerstengel wel wat te beleven!

2. Knutsel met WC-rolletjes

Ken je Congé Bricolé al? Zij schreef het superleuke boek ‘Knutselen met WC rolletjes’ en laat dat nu een superleuk idee zijn voor een gezellige knutselnamiddag in de kerstvakantie. Je kan er misschien cadeautjes mee knutselen. Hier vind je een handig stappenplan om poezelige geschenkdoosjes te maken. Superleuk om onder de kerstboom te leggen.

3. Beleef de magie van de feestdagen bij Pairi Daiza

Lichtgevende dierenvormen, duizenden lichtjes en honderden slingers…Pairi Daiza wordt omgetoverd in een magische dierentuin. ‘s Avonds kan je met heel je gezin het noorderlicht zien in de Dome en lichtprojecties bewonderen op de unieke gebouwen in het park. De Kerstman kan je ook ontmoeten terwijl hij zijn rendieren klaarmaakt voor zijn drukste periode van het jaar. Wedden dat je kroost hier niet meer weg wilt? Tickets of een meerdaags verblijf boek je via pairidaiza.eu (Domaine de Cambron - 7940 Brugelette)

4. Test een Multimovepad uit

Je kinderen op een speelse manier laten bewegen in een natuurlijke en uitdagende omgeving? Ideaal om even te ontsnappen aan de feestvreugde en wat energie af te laten zijn de Multimovepaden. Via natuurlijke hindernissen en houten constructies kan je samen met vriendjes en familie op ontdekkingstocht gaan, te sporten en te bewegen en ondertussen van de natuur te genieten. Samen ravotten in de kerstvakantie? Dat kan op één van deze vele Multimovepaden die Vlaanderen rijk is?

5. Waan je even Harry Potter in Kasteel Reinhardstein

Je hoeft echt niet naar Schotland te reizen om het Harry Potter gevoel te krijgen. Vlakbij Spa hebben wij namelijk onze eigen Zweinstein, aka het kasteel van Reinhardstein (zo'n 25km van Spa). Reinhardstein ligt midden in de bossen en is de hoogst gelegen burcht in België. Het is in een magische, sprookjesachtige en buitengewone sfeer dat je het kasteel van Reinhardstein kunt ontdekken tijdens alle weekenden van december en elke dag van de kerstvakantie. Ontdek er hier alles over

6. Sneeuw? Ontdek de leukste plekken waar je kan gaan sleeën

Zijn de eerste sneeuwvlokken gevallen? Dan staan je kinderen waarschijnlijk te popelen om te gaan sleeën want zo’n dag glijden en spelen in de sneeuw, is een topdag in het jonge leventje van je kind. Maar waar vind je nu al die leuke sleeplekken? Wij vonden voor jou deze superhandige kaart vol plekken waar je kan gaan sleeën. Je mag ons later bedanken :-). 

7. Een museum is altijd een leuk idee: zeker het Kindermuseum!

Musea saai? Niet in het Kindermuseum. Dit is gegarandeerd de place to be waar kinderen welkom zijn. Een museum zonder computerschermen of videogames, wel prachtige decors, houten spelletjes en inleefmomenten die alle zintuigen prikkelen. Een echt doe-museum waar kinderen te wereld rondom zich nog beter leren kennen en begrijpen door dingen aan te raken, te kijken, te ruiken en te luisteren. Superleuk idee om dit museum in de Kerstvakantie samen te ontdekken. Opgelet, op 24 en 31 december zijn ze gesloten.
Burgemeestersstraat 15 - Brussel
kindermuseum.be

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!