Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Mag je sporten tijdens de zwangerschap?

Sporten en bewegen is gezond! Ook tijdens je zwangerschap is het belangrijk om fit te blijven. Uiteraard volg je best het advies op van je dokter of gynaecoloog. Deze kan je vertellen of de activiteiten veilig zijn voor jou en je baby. 
We geven je alvast wat tips om te zorgen dat je je nog fitter zal voelen tijdens jouw zwangerschap.
  • Vermijd langdurig zitten zoals televisie kijken, lange autoritten, zittend werk, …  Neem regelmatig een korte pauze waarbij je beweegt. Geniet  van een korte wandeling of strek gewoon eens de benen.
  • Als je voor je zwangerschap niet sportte, doe je dit best tijdens de zwangerschap ook niet intensief. Kies voor sporten die niet te belastend zijn voor jouw lichaam.  Vraag ook hier weer raad aan je dokter of gynaecoloog.
  • Door af en toe te sporten of te bewegen zal je merken dat je fitter voelt. Ook je conditie zal opmerkelijk verbeteren.
  • Luister steeds naar je lichaam en indien nodig pas het tempo of de duur aan. Drink voldoende water en draag comfortabele kleding. Vergeet ook niet tijdens het sporten af en toe een slokje water te drinken.
  • Ervaar je hevige rugpijn, kortademigheid, duizeligheid, hoofdpijn, vroegtijdige pijnlijke weeën, vaginaal bloed- of waterverlies, pijn ter hoogte van de schaamstreek, … , stop dan onmiddellijk met sporten of bewegen en neem contact op met je dokter of gynaecoloog. Het is nooit een goed idee om te forceren.
  • Wandelen, zwemmen of fietsen zijn geschikte sporten tijdens je zwangerschap. Uiteraard kan je je ook inschrijven voor zwangerschapsoefeningen.

Lees ook de factcheck 'Sport tijdens je zwangerschap? niet doen! - Mythe of niet?'

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!