FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

5 x very last-minute cadeautjes voor juf en meester

Hoe snel is dat schooljaar voorbijgevlogen dit jaar? Het einde  staat nu écht voor de deur en misschien wil jij de juf of meester nog snel bedanken voor hun harde werk. Maar wat als je geen tijd meer hebt om iets te kopen of iets te knutselen? Geen zorgen! *Parentie to the rescue* met deze 5 leuke en creatieve last-minute cadeautjes die je gewoon thuis kunt maken met spullen die je al hebt liggen.

Hier gaan we!

1. Koekjes uit een weckpot

Je vult een glazen weckpot met droge ingrediënten zoals bloem, suiker, bakpoeder, vanillesuiker … die je nodig hebt om heerlijke koekjes te bakken. Je hangt er een leuk kaartje aan en je hebt in no time een origineel cadeautje voor je juf of meester. Voeg een label toe met de instructies en een persoonlijke boodschap.

Een leuk zinnetje om bij de koekjespot te geven:

"Voor een zoete tijd thuis, net zo zoet als jouw lessen op school!

Bedankt voor alles, juf/meester!"

2. DIY bloemenboeket

Heb je wat wilde bloemen in de tuin? Pluk er een paar en stel een mooi boeket samen. Heb je geen echte bloemen? Maak dan bloemen van papier of stof. Het gaat tenslotte om het gebaar en de moeite die je doet.

3. Bedankt om mij te laten groeien!

Heb je stekjes van planten zoals pannenkoekenplanten (Pilea)? Plant deze in een klein bloempotje en schrijf erop: "Bedankt om mij te laten groeien dit schooljaar." Een duurzaam en snel cadeautje waar juffen en meesters meestal heel blij mee zijn.

Klaar voor de middelbare school? Maakt je kind de overstap naar 'de grote school'? Dat is ook voor jou als ouder ongetwijfeld spannend! Download hier onze handige gids

4. Potje vol complimentjes

Neem een leeg glazen potje en vul het met kleine briefjes waarop je complimentjes en bedankjes schrijft. Laat je kind ook wat briefjes toevoegen. Een cadeautje waar je juf of meester extra lang geniet van heeft als ze er elke dag eentje openen.

5. Lekkernijen uit je voorraadkast

Ga op zoek naar lekkers in je voorraadkast zoals chocolade, confituur, koekjes, noten, thee, koffie of een fles wijn. Maak er een lekker pakketje van en pak het mooi in met wat folie en een lintje. Verzin er wat leuke quotes bij zoals: “We hebben er van geNOTEN!” of “JAMmer dat je gaat!”

 Zo, het schooljaar zit er nu écht op. Met een beetje creativiteit en de spullen die je al in huis hebt, kun je in een handomdraai een mooi cadeautje maken voor de juf of meester.En onthoud, het gaat om het gebaar dat je doet niet om wie het meeste geld heeft uitgegeven aan een juffen-of meestercadeautje.

Uit een snelle rondvraag bij juffen en meesters van de lagere school, bleek dat ze eigenlijk helemaal geen cadeautjes hoeven op het einde van het schooljaar! “Cadeautjes krijgen is de max, maar we zijn al heel blij met een dikke knuffel als waardering voor ons werk”, zo klinkt het bij heel veel juffen en meesters.

Ook fijn om te lezen!
Heb je deze zomer inspiratie nodig om je kinderen bezig te houden? Check dan zeker onze Parentia-blog met tips voor toffe zomeruitstappen.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!