FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Waarom jij deze zomer een bucketlist moet maken met je kinderen (+ gratis download!)

Je hebt maar 18 zomers met je kinderen, dus vergeet niet om af en toe wat extra tijd te nemen om te genieten met je kinderen. De zomer is daar een ideale periode voor en die staat eindelijk voor de deur! Dat betekent maar één ding: tijd om plannen te maken voor een onvergetelijk avontuur met de kids! Wil je deze zomer alles uit de kast halen en herinneringen creëren die nog jaren meegaan en waar je kinderen nog jaren aan terugdenken? Dan hebben wij iets superleuks voor je – de Parentia zomerbucketlist, helemaal klaar voor jou om te downloaden en samen in te vullen.

Waarom een zomerbucketlist?

Denk even terug aan je eigen kinderzomers. Die eindeloze dagen, de spelletjes, het ijsje dat smolt voordat je het kon opeten. Wil je dat jouw kinderen ook zulke herinneringen krijgen? Een bucketlist helpt je om alle toffe ideeën die je hebt (of die wij voor je bedenken) op een rijtje te zetten. En nog belangrijker, het helpt je om ze ook écht te doen!

”Mamaaaaa, papaaaaaaaa wat gaan we doen vandaag?”

Dankzij onze zomerbucketlist zullen jouw kinderen zich niet zo snel vervelen. Onze downloadbare en printbale bucketlist is jouw startpunt voor een onvergetelijke zomer. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het op de lijst zetten.

Hier zijn wat ideeën om jullie gezin op weg te helpen:

 • Picknick in het park: Pak een kleedje, wat lekkere hapjes en geniet van een middagje luieren in het groen.
 • Sterren kijken: Zoek een plekje ver van de stadslampen, neem een deken mee en tuur naar de sterren.
 • Stranddag: Zandkastelen bouwen, schelpen zoeken en natuurlijk pootjebaden.
 • Bezoek aan een lokaal festival: Zomer is festival-tijd, dus check wat er in je buurt te doen is.
 • Natuurwandeling: Trek de natuur in en leer samen met je kids over de flora en fauna die jullie tegenkomen.
 • Fietstocht: Stippel een route uit en ga op fietsavontuur. Vergeet niet ergens te stoppen voor een ijsje!
 • Leer iets nieuws: Kies een nieuwe vaardigheid die jullie samen kunnen leren deze zomer. Denk aan jongleren, een nieuwe taal, of hoe je zelf pizza kunt maken.
 • Bezoek een nieuw museum: Kies een museum dat jullie nog nooit hebben bezocht. Veel musea hebben speciale activiteiten voor kinderen in de zomer.
 • Een kampvuur maken: Leer eerst samen vuur maken en plan dan een avondje gezellig rond het kampvuur, niets gezelliger dan dit!
 • Kamperen in de achtertuin: Zet een tent op in de achtertuin en breng de nacht door onder de sterren.
 • Maak een familie kookboek: Verzamel jullie favoriete recepten en wat nieuwe die jullie willen uitproberen. Maak het kookboek samen en versier het met tekeningen of foto's van jullie kooksessies.
 • Houd een watergevecht: Mooi weer buiten? Rust de hele familie uit met waterpistolen of sponsen en houd een episch watergevecht in de achtertuin of in park in de buurt.
 • Op kamp gaan: Kies een kamp dat past bij de interesses van je kinderen, of het nu een sportkamp, kunstkamp, natuurkamp of een kamp met de jeugdbeweging is.
Wil je meer weten over kampen? lees dan snel ons artikel: "Hoe kies ik een vakantiekamp voor mijn kinderen?" of blader eens door onze blog waar je nog tal van tips en tricks terugvindt voor de zomervakantie. 

Ok, we willen er meteen aan beginnen. Wat moeten we doen? 

 1. Download hier onze Parentia Zomerbucketlist: Klik op de link onderaan dit artikel om je eigen exemplaar van de zomer bucket ist te downloaden.
 2. Print het uit: Ja, old school printen! Zo kun je er echt op schrijven, tekenen en vinkjes zetten. Heb je meerdere kinderen? Print dan meerdere exemplaren uit zodat elk kind zijn/haar eigen zomerbucketlist heeft.
 3. Maak er een gezellige familievergaering van: Ga samen aan tafel zitten met je kinderen en bedenk wat iedereen deze zomer écht wil doen. Geen enkel idee is te gek!
 4. Plan je avonturen: Hang de lijst op een zichtbare plek en begin met het plannen van je activiteiten. Een goed zichtbare lijst zorgt ervoor dat je niks vergeet en motiveert iedereen om actief deel te nemen.
 5. Vink af wat je hebt gedaan: Elke keer als je iets van de lijst doet, vink je het af. Super bevredigend!
Is je kind bijna klaar voor de middelbare school? Deze grote stap is net zo belangrijk voor jou al ouder! Ontdek alles wat je moet weten in onze gids en bereid je voor op dit nieuwe avontuur.

Maak er een spelletje van 

Om het nog leuker te maken, kun je er een spelletje van maken. Wie stelt de leukste activiteit voor? Wie voltooit de meeste activiteiten? Aan het eind van de zomer kun je zelfs kleine prijsjes uitreiken voor de meest avontuurlijke, de grappigste of de meest ontspannende activiteit. 

Vergeet geen foto’s te nemen

Oh ja en terwijl jullie bezig zijn met het afvinken van alle leuke activiteiten op jullie zomerbucketlist, vergeet dan niet om foto's te nemen! Maak er een gewoonte van om je camera of smartphone mee te nemen op al jullie avonturen. Of het nu gaat om een dagje aan het strand, of gewoon een luie middag in de tuin. Later gaan je kinderen terugkijken op deze foto’s en denken: “Wat een zalige kindertijd hebben wij toch gehad!” 

Klaar voor de start?

Klik hier om jouw zomerbucketlist te downloaden en begin met plannen. Laat de zomerpret beginnen!

Nood aan wat wat extra verlof? Al eens aan ouderschapsverlof gedacht? Ontdek in onze gids alles over ouderschapsverlof en hoe je het kunt aanvragen.

Ben je klaar voor de zomer en vertrek je bijna op reis? Denk ook op tijd aan je Kids-ID! Zit je met meer vragen over je gezinsadministratie? Scroll dan zeker even door onze blog.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!