FR
NL

Ik ben...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Wat is de leeftijdsbijslag?

Heeft elk kind recht?

Naarmate je kind groeit, brengt de opvoeding meer kosten met zich mee. Ontdek hier of je recht hebt op een leeftijdsbijslag bovenop je kinderbijslag. Kinderen die in Wallonië wonen en geboren zijn tot en met 31 december 2019, krijgen nog steeds de leeftijdsbijslag die ze vroeger ontvingen volgens het oude kinderbijslagsysteem.

Is hij of zij vanaf 1 januari 2020 geboren, dan neemt het basisbedrag slechts één maal toe vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Wanneer heb je recht op een leeftijdsbijslag?

Voor de kinderen geboren tot en met 31 december 2019 ontvang je automatisch een leeftijdsbijslag bovenop je kinderbijslag:

  • vanaf zes jaar
  • vanaf twaalf jaar
  • vanaf achttien jaar

Wanneer je kind in Wallonië woont en geboren is vanaf 1 januari 2020, ontvang je geen leeftijdsbijslag. Het basisbedrag van de kinderbijslag neemt toe vanaf de leeftijd van 18 jaar.

Hoeveel bedraagt de leeftijdsbijslag?

Het bedrag van de leeftijdsbijslag verschilt naargelang je de gewone of de verhoogde kinderbijslag ontvangt.

Wanneer ontvang je de leeftijdsbijslag?

Je ontvangt de leeftijdsbijslag automatisch vanaf de maand die volgt op de zesde, de twaalfde en de achttiende verjaardag van je kind.

Voorbeeld

Je kind viert zijn 6de verjaardag op 15 augustus, de leeftijdsbijslag voor een kind van 6 jaar wordt dan maandelijks gestort vanaf de maand september en je ontvangt het voor de eerste keer op 8 oktober.

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!
Artikel
Basisbankdienst, een oplossing voor jou?
Artikel
Ik verwacht een meerling. Hoe zit dit in elkaar en waar heb ik recht op?