Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Waar kan ik een sociale lening aanvragen?

Als je een sociale woning wenste aan te kopen of te renoveren dan kon je tot 31/12/2022 terecht bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), het Vlaams Woningfonds of Erkende Kredietmaatschappijen (EKM's)  terecht voor je  aanvraag van een sociale lening. Sedert 01/01/2023 is dat enkel nog bij het Vlaams Woningfonds of één van de EKM’s. Alle sociale leningen die werden aangegaan bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen werden sinds die datum overgedragen aan het Vlaamse woningfonds

Het Vlaams Woningfonds

Voldoe je aan de gestelde voorwaarden betreffende belastbaar inkomen en de verkoopwaarde van je woning ? Dan kan je voor de aankoop van je woning of renovering aankloppen bij het Vlaams woningfonds voor een sociaal krediet.
Wij raden je aan om bij de aankoop van je woning contact op te nemen met het Vlaams Woningfonds alvorens je een verkoopovereenkomst ondertekent. Wil je graag weten aan welke voorwaarden je moet voldoen om aanspraak te maken op een sociale lening, surf dan naar https://vlaamswoningfonds.be/woonkrediet/voorwaarden-woonkrediet . Op de website van het Vlaams Woningfonds vind je ook een simulator terug met dewelke je kunt berekenen of je aanspraak maakt. Vergeet niet jouw laatste aanslagbiljet van de belastingen bij de hand te houden.  

Erkende Kredietmaatschappijen (EKM's)

De Vlaamse regering erkent momenteel ook nog 15 kredietmaatschappijendie sociale leningen kunnen toekennen voor het kopen, bouwen of renoveren van een bescheiden woning.

Voor uw vragen aangaande de voorwaarden, aanvraagprocedure, het premiebedrag en de bestemming voor deze lening, kan u terecht op de website van de Vlaamse Overheid.

Bronnen :

  • Vlaanderen.be
  • Vlaams Woningfonds

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!