Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Tijd voor je gezin en je bijkomende zelfstandige activiteit blijven uitoefenen? Het kan nu ook met een onderbrekingsuitkering.

Tijd maken voor je gezin door je arbeidstijd te verminderen en je bijkomende zelfstandige activiteit behouden, kan soms een moeilijke stap zijn door de impact op het gezinsbudget. Worstel je als ouder ook met dit dilemma? Weet dan dat deze keuze sinds 1 augustus 2019 misschien makkelijker is dan je denkt.

Wat zijn de voorwaarden?

Vanaf 1 augustus 2019 is het in alle sectoren mogelijk om onderbrekingsuitkeringen, ook in geval van een vermindering van de arbeidsprestaties, te combineren met een bijkomende zelfstandige activiteit.

  • Je bent al minstens 12 maanden actief als zelfstandige in bijberoep  en je kiest voor een halftijdse onderbreking? Dan kun je  maximaal 24 maanden genieten van deze regeling.
  • Je bent al minstens 12 maanden actief als zelfstandige in bijberoep  en je kiest voor 1/5de of 1/10 onderbreking? Dan kun je maximaal 60 maanden genieten van deze regeling.
Ben je momenteel in halftijds of 1/5de tijdskrediet/loopbaanonderbreking/ ouderschapsverlof zonder uitkeringen omdat je een zelfstandige activiteit uitoefent? Je kunt vanaf 1 augustus 2019 onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op onderbrekingsuitkeringen voor zover je voldoet aan de bovenvermelde voorwaarden. Verzend je aanvraagformulier naar je plaatselijk RVA kantoor. Je kunt pas van deze uitkeringen genieten vanaf de dag van verzending. Aarzel dus niet en doe je aanvraag...!

Bronnen:

  • RVA

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!