Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Hoe bescherm ik me tegen de zomerwarmte tijdens mijn zwangerschap?

Wie aan de zomer denkt, denkt waarschijnlijk aan de zomervakantie en aan het mooi weer. Iedereen wacht hier het hele jaar op en wil dus van deze periode genieten. Maar is het wel een goed idee om de hele dag in de zon rond te lopen als je zwanger bent ? Je zwangerschap is al een beproevende periode op zich en de hitte kan dit nog meer benadrukken. Parentia geeft je enkele tips om je tegen de warmte te beschermen!

Enkele tips voor jou (en je familie):

  • Van 10 tot 18 uur blijf je best zo weinig mogelijk in de zon. Wandel in de schaduw als je op straat bent of zoek schaduw onder een boom of afdak als het kan. Zo vermijd je ook eventuele zonnebrand, zonnesteek of zonneslag.
  • Gebruik zonnecrème als je in zon staat en draag ook een pet of een hoed als het kan. Een hoed dragen is nog steeds de beste manier om zonnesteken te voorkomen.
  • Vermijd onnodige inspanningen wanneer het te warm is. Als je boodschappen gaat doen, probeer dan om ’s morgens of ’s avonds te winkelen. Je rit naar de winkel zal aangenamer zijn dan in de namiddag.
  • Indien mogelijk, raden we je aan om overdag te dutten. ’s Avonds hebben we het allemaal moeilijk om in slaap te vallen wanneer het te warm is. Voor zwangere vrouwen is dit nog moeilijker. Een dutje doen of gewoon wat liggen in de namiddag kan de hitte draaglijker maken.
  • Drink regelmatig om je te verfrissen en wacht niet tot je dorst hebt. Uiteraard is het de bedoeling dat je water drinkt en dat je niet voor frisdrank kiest. Het water mag fris zijn, maar ook niet te koud.
  • Kleed je licht aan en draag lichte kleuren. Gebruik bij voorkeur stoffen zoals katoen om het niet te warm te hebben en vermijd donkere kleuren. Draag ook een pet of een hoed om je je tegen zonnesteken te beschermen.
  • Eet licht en regelmatig. Ook is het van belang om voor vochthoudende voeding te kiezen. Vermijd zware, gezouten en pikante gerechten; je lichaamstemperatuur is al hoger dan normaal tijdens je zwangerschap en zulke gerechten helpen hier niet bij.
  • Neem een douche om je te verfrissen of ga naar het zwembad wanneer je de kans hebt. Dit is natuurlijk de beste manier om je te verfrissen. Ga zwemmen of doe aan aquagym als je er zin in hebt. Op die manier kun je toch nog wat sporten zonder last te hebben van de hitte.

Als je met deze tips rekening houdt, zal je in principe minder last hebben van de hitte. Heb je het benauwd of voel je je toch misselijk? Raadpleeg dan je huisarts en laat je eventueel onderzoeken.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!