Van winter- naar zomeruur: tips and trics voor een soepele overgang
Tips voor een vlotte overgang
Als ouder kan je het verzetten van de klok niet voorkomen. Wel kan je de overgang naar zomertijd en wintertijd met de volgende tips makkelijker maken voor je kleintje:
1. Begin er vroeg genoeg mee
Heeft je kindje het écht moeilijk met die uurverandring? Schuif die bedtijd van je mini-me elke dag een kwartiertje op. Zo sluip je die nieuwe tijd erin zonder dat ze er erg in hebben.
2. Routine is key
Kids en routines zijn best friends forever! Trek die nieuwe tijd door in alles: van pannenkoeken bakken tot badjes nemen en boekjes lezen. En zorg voor routine: eerst tanden poetsen dan pyjama aan, een verhaal voorlezen en een liedje zingen, bijvoorbeeld. Door telkens dezelfde volgorde aan te houden, valt je kind sneller en rustiger in slaap. Zo snappen die kinderlijfjes ook dat het bedtijd is.
3. Hello sunshine
Zonlicht heeft meer invloed op onze bioklok dan je zou denken. Dus hup, naar buiten en die zonnestralen vangen. Het is niet alleen gezellig, maar helpt ook om sneller aan de nieuwe tijd te wennen.
4. Maak van de slaapkamer een rustige ruimte
Maak van de slaapkamer een chillruimte: lekker koel, pikdonker en weg met die tablets voor het slapen gaan. Zo wordt naar bed gaan een echt feestje!
5. Houd vol
Even serieus, verwacht niet dat dit een eitje is. Geef het wat tijd voordat alles weer loopt zoals het hoort. Chill en hou vol.
6. Consistentie is je beste vriend
Ook na de switch is het slim om die slaaproutine strak te houden. Zo voorkom je toekomstige slaapdrama’s.
7. Houd je kinderen extra in de gaten
Merk je dat je kinderen meer gapen dan gebruikelijk? Misschien is het tijd voor een extra dutje. Oververmoeidheid is een no-go.
8. Slaap lekker en eet chill
Promoot die chille slaaprituelen en zeg nee tegen cola en snacks laat op de avond. Zo zorg je voor extra zoete dromen, wedden we? Blijft het een struggle? Schakel dan de hulp in van iemand die er verstand van heeft.
Ben jij ook zo moe? Parentia helpt jou graag een handje!
Parentia staat jonge ouders graag bij in hun administratieve regelingen. Check onze blogs, dossiers, checklists en infographics vol nuttige info. En vergeet je startbedrag in Vlaanderen of kraamgeld in Brussel en Wallonië niet aan te vragen.
Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.
De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.