FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

7 anti-verveeltips om de krokusvakantie te overleven

De kerstvakantie is nog maar net achter de rug en help, daar is de volgende schoolvakantie alweer! Om te voorkomen dat je thuis zit met kinderen die zich vervelen, komt Parentia tot the rescue met 7 vrolijke uittips om deze vakantie weer onvergetelijk te maken. 

1. Trek naar het JEF filmfestival

Ieder jaar kun je tijdens de krokusvakantie terecht op het JEF festival, hét festival voor jeugdfilm en nieuwe media. Het is dé gedroomde gezinsuitstap tijdens deze schoolvakantie want er is echt geen enkel moment van verveling dankzij prachtige filmpremières, een superknusse peutercinema en een spectaculair XL-Medialab vol games en installaties om volop mee te experimenteren. Voor en na een bezoek aan het XL-Medialab, de peutercinema, een workshop of een filmvertoning spelen jouw kinderen gezellig verder in het
festivalcafé.

2. Anima voor sciencefictionliefhebbers

Van 23 februari tot 3 maart 2024: meer dan 120 animatiefilms in Flagey, Brussel. Dit jaar staat sciencefiction centraal met nieuwe films voor jong en oud, thematische kortfilms, professionele ontmoetingen over geluid en muziek, nieuwe animatie-ervaringen en zelfs een optische speeltuin. Een aanrader om met heel je gezin naartoe te trekken!
Meer info vind je hier

3. Glijd naar Disney On Ice in Vorst Nationaal

Mirabel en de Encanto helden komen voor het eerst op het ijs in Vorst Nationaal! Ontdek Mickey en al zijn vrienden op Disney On Ice, de niet te missen familieshow. Volgens ons is dit hét perfecte uitje om met je kinderen te doen tijdens de krokusvakantie!
Meer info en tickets vind je hier

4. Op knuffeltocht door Leuven

Twee korte, kindvriendelijke routes in één speelse wandelgids. Dat is de speelse knuffeltocht door Leuven en een perfect uitstapje om in de krokusvakantie te doen. Je kunt deze wandeling in alle rust zelf doen en wie meer wil weten komt via een QR-code in de gids op een pagina vol kindvriendelijke weetjes terecht. Koop het speelse doe-boekje aan het onthaal van Visit Leuven (Naamsestraat 3) of aan het onthaal van M Leuven (2 euro). Of download het gratis via www.visitleuven.be/knuffelgezocht.

5. Ga op ondergronds avontuur

In Wallonië kun je heel wat ondergrondse grotten bezoeken, een ideaal uitstapje tijdens een regenachtige dag. Heel wat grotten in Wallonië bieden een extra speciale ervaring, denk maar aan de grotten van Han, waar je een prachtige lichtshow kan meepikken. Of je kunt bootje varen bij de grotten van Remouchamps. Bij de Grot la Merveilleuse is er zelfs een waterval. Vergeet niet om je warm genoeg aan te kleden! Een peuter of kleuter kun je eventueel in een draagzak stoppen. 

6. Van ravotten in de modder tot klimmen in de bomen

Wat is er heerlijker voor kleine én grotere kinderen dan op avontuur trekken in de natuur. Wat dacht je van ravotten in de modder, hutten bouwen in het bos of klimmen in bomen. Hier vind je een overzicht van natuurlijke speelplekken-en bossen in Vlaanderen.

7. Vier Carnaval in de Krokusvakantie

Krokus? Dat staat ook synoniem met het grootste feest van ‘t jaar: carnaval! Haal je allermooiste verkleedkostuum van de zolder (of knutsel je eigen kostuum!), vul je zakken met confetti en trek naar een carnavalsstoet of leuke carnavalsactiviteit in je buurt. Geen idee waar naartoe? Hier vind je een overzicht in Vlaanderen en hier vind je een overzicht in Wallonië.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!