FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

7 toffe boeken voor kleine en grotere kinderen om dit jaar voor te lezen

Boekenwurmen en leesfanaten opgelet! Zoek je dit jaar iets nieuws om voor te lezen aan je kleine spruit of aan je grotere mini-me? Parentia zet 7 superleuke boeken op een rijtje die perfect zijn om voor te lezen aan kinderen van verschillende leeftijden. Deze boeken zijn niet alleen superleuk, maar ze zitten ook vol met leerzame momentjes die zorgen voor extra quality time. Laten we erin duiken!

Voor baby's en peuters

Leeuw waar ben je?

Voor de allerkleinsten is dit boekje een schot in de roos. Met vilten flapjes en een spiegeltje is het een interactieve zoektocht naar de leeuw. Kleintjes zullen er dol op zijn. Maak er een een qualitytime momentje met je baby van om dit boekje voor te lezen. Door Ingela P Arrhenius - €10,99.

Kriebeltjes

Een baby zit vaak en graag op schoot. Op deze veilige plek leert een kind alles kennen wat van belang is. Dit leuk geïllustreerde kriebelboekje geeft volwassenen inspiratie om een jong kind op ontdekkingsreis te laten gaan naar zichzelf en zijn omgeving. Het prikkelt de zintuigen van de baby. Dit kriebelboekje met superleuke bewegingsspelletjes is een verrijking voor jou als voorlezer en jouw mini-me, zowel thuis als in het kinderdagverblijf. Door Pirjo Suvilehto en Karoliina Pertamo -uitgegeven bij Clavis - €9,99.

Jouw kleur hoort erbij

Kijk eens goed: heb jij een vlekje of sproetje? Op je arm of op je snoetje? Of heb je een litteken op je huid? Iedereen is uniek en ziet er anders uit. Wat is bijzonder aan jouw huid? Ontdek de prachtige, verschillende huidskleuren die wij allemaal hebben. Iedereen is uniek.
Een prachtig stevig kartonboek met draaischijf en een regenboog van huidskleuren. Houd je hand achter het open vakje in de regenboog, en je ziet: ook jouw kleur hoort erbij! Een boekje dat diversiteit en inclusiviteit viert. Het leert kinderen dat elke kleur, net als elke persoon, speciaal en belangrijk is. Een kleurrijk verhaal dat een glimlach op elk gezicht tovert. Vanaf twee jaar. Door Christie Hainsby - De Witte Leeuw- €8,99.

Voor kleuters (en grotere kinderen!)

Het alfabet voor groot verdriet

Ligt er een dode vogel in de goot, dan krijg je gegarandeerd de vraag van je kleintje: ‘Wat is dat eigenlijk, de dood?’ Of omdat opa zo wordt gemist. Wel, kijk in dit boekje eens bij de D van ‘dood’ en bij de M van ‘missen’. Of bij de T van ‘troost’. Dit boek verdient een plaatsje op je schoot of in je boekenkast. Dit alfa-bedje spreidt een warm deken uit waaronder de meest wonderlijke gesprekken kunnen ontstaan, zodat groot verdriet toch omarmd kan worden. Een prachtig boek dat ons helpt bij wat we oh zo moeilijk vinden: kinderen bijstaan in groot verdriet. Door Uus Knops en illustraties van Sassafras De Bruyn - uitgegeven bij Borgherhof & Lamberigts -€24,99.

Wilma Wonder en de Tak

Dit boek is een en al fantasie! Stel je voor: avonturen beleven met een magische tak.
Wilma Wonder en haar vrienden zitten samen op het plein.

Ze spelen niet, ze zingen niet, er klinkt geen gelach.

Wilma, Sky, Mo, Noor, Pablo en Pam vervelen zich kapot. 

Wat een saaie, stomme dag. 


Maar dan… vinden ze een SUPERMEGAMOOIE tak!
Ze juichen en ze springen!

Wat kunnen ze met die tak allemaal doen?
Wel, met zo’n coole tak… kan je wel duizend dingen!
Kinderen zullen aan je lippen hangen terwijl je vertelt over de wonderlijke wereld van Wilma. Creativiteit ten top in dit pareltje van Hanne Luyten.
Uitgegeven door Hannekesnest - Hanne Luyten - €19,99

Waar is mijn noedelsoep?

Dit supermooi geïllustreerde boekje is echt een culinaire reis! Het is een speelse kennismaking met verschillende culturen en hun keukens, en het zet kinderen aan het denken over de wereldkeuken. Plus, wie houdt er nu niet van noedels?
Door Chee-Han, uitgegeven bij Rose boeken - €14,99

Voor lagere schoolkinderen

Groeien broeken aan bomen?

Wist je dat:

  • je T-shirt al een wereldreis achter de rug heeft voor het in je kast belandt?
  • er evenveel water nodig is om één T-shirt te maken als je drinkt van je geboorte tot je zeven jaar oud bent?
  • kleding gemaakt wordt van bomen, planten, koeien, schapen en zelfs olie?
  • er elke seconde een hele vrachtwagen kleding wordt verbrand of gestort
Dit grappige, maar educatieve boek gaat over de herkomst van onze kleding. Het is een geweldige manier om je grotere kinderen voor te lezen en iets te leren over duurzaamheid, en het kan wat hilarische discussies opleveren!
Door Jasmien Wynants Judith Thomas, uitgegeven bij Lannoo - €16,99

Al van baby af aan voorlezen is trouwens een goed idee, wist je dat je er de creativiteit van je kindje mee stimuleert? In dit blogartikel vind je nog meer manieren om creatief te zijn met je kleintje.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!