FR
NL

Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Inspiratie voor je geboortekaartje? Onze tips!

Een geboortekaartje is een mooi aandenken aan de geboorte van je kleintje. Je kunt het kaartje uitdelen aan wie op kraambezoek komt, of je stuurt ze op wanneer jullie al thuis zijn. Het is een fijne manier om de geboorte van jullie kleine spruit vol trots aan te kondigen. In deze blog vind je enkele ideeën om een leuk geboortekaartje te kiezen dat volledig bij jou en je gezin past.

Heb je al kinderen? Betrek ze!

Als je al kindjes hebt, kun je ze betrekken bij het ontwerp van het geboortekaartje van hun toekomstige broer of zus. Uiteraard vermeld je hun namen in de tekst, maar ook bij het maken van de cover kunnen ze helpen. Wat dacht je ervan om hen een tekening te laten maken, waarmee een grafisch ontwerper aan de slag kan in het design?

Pronk met je bolle buik

Wat is er mooier dan een fiere mama met bolle buik? Als je zwangerschapsfoto’s liet maken, kun je die ook gebruiken voor je kaartje. Of wie weet trok je partner wel die éne prachtige foto waarop je buikje staat te shinen? Zet een foto van je buik op de buitenkant van de kaart en verras familie en vrienden met de eerste foto van je pasgeboren baby aan de binnenkant. De eerste foto van jullie voltallige gezinnetje is ook een leuk idee!

Soms siert eenvoud

Je hoeft het niet altijd ver te zoeken. Tegenwoordig zijn eenvoudige, minimalistische ontwerpen een echte trend. Leg de nadruk op de naam van je baby met een sierlijk lettertype en kies een stijlvolle papiersoort. Ook speciale druktechnieken zoals diepdruk of foliedruk behoren tot de mogelijkheden.

Kies bijzonder (ecologisch) materiaal

Gebruik eens een ander materiaal voor je geboortekaartje dan het gekende klassieke papier. Tegenwoordig zijn er zoveel leuke, ecologische alternatieven. Wat dacht je van milieuvriendelijke houten kaarten? Of handgeschept papier? Of wil je misschien enkel een digitale versie? Aan jou de keuze.

Speel met vormen

Als je aan een kaartje denkt, denk je vermoedelijk aan de typisch rechthoekige of vierkante vorm. Maar ook daar kun je natuurlijk van afwijken! Denk aan een wolkje, een hartje of een cirkel. Let op: als je je kaartjes laat maken door een professional, komt het vaak iets duurder uit om van de traditionele vorm af te wijken. Je kunt je geboortekaartjes ook perfect zelf online ontwerpen en bestellen.

Ten slotte nog even dit: denk naast het geboortekaartje ook aan je startbedrag (Vlaanderen) of kraamgeld (Brussel, Wallonië). Vraag het snel online aan, want je kunt het bedrag al vanaf twee maanden voor je vermoedelijke geboortedatum ontvangen.

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!