Ik woon in...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

9 toptips om je kinderen thuis op een gemakkelijke manier bezig te houden

“Mamaaaaa, papaaaaaa, ik verveel me!” Herkenbaar? Het kan soms een uitdaging zijn om (kleine) kinderen thuis bezig te houden. Vooral wanneer ze niet naar school kunnen of wanneer het buiten slecht weer is. Maak je geen zorgen, want wij hebben dé perfecte oplossing voor je: onze Anti-Verveel Me-printable inclusief tips om je eigen anti-verveelkoffer te vullen! 
In dit blogbericht delen we 9 handige tips om kinderen op een gemakkelijke manier bezig te houden. Het enige wat je moet doen is een koffer voorzien en onze printable afdrukken. Dus haal die grote koffer tevoorschijn, druk onze printable af en ga aan de slag! 

Wat heb je nodig?

  • 1 grote koffer of box (heb je er geen? Passeer dan eens langs de kringloopwinkel)
  • Papier en een printer
  • Teken-en knutselmateriaal
  • Schetsboekjes
  • Pennen en papier
  • Grote dekens en lakens
  • Oude kleding, hoeden, sjaals en accessoires
  • Zaklampen of discolichten 

Tip 1: Laat de kunstenaar in je los

Een van de beste manieren om kinderen creatief bezig te houden is door ze te laten knutselen en tekenen. In je doos stop je een voorraad kleurpotloden, stiften, verf, papier, een schetsboekje voor elk kind en wat knutselmateriaal. Geef je kind een thema of laat hun creativiteit de vrije loop. Deze activiteit kan je kind helemaal alleen doen. 

Tip 2: Organiseer een binnenpicknick

Wie zegt dat je naar buiten moet gaan om van een picknick te genieten? Breng de picknick gewoon naar binnen en organiseer een leuke binnenpicknick. Stop in je doos een picknickdeken, zo ben je altijd voorbereid op je eerste binnenpicknick. Laat de kinderen helpen met het maken van hun favoriete snacks en leg een picknickdeken op de grond. Wedden dat ze het geweldig vinden om in de woonkamer te picknicken? 

Tip 3: Houd een verkleedpartijtje

Verzamel wat oude kleding, hoeden, sjaals en accessoires en laat je kinderen hun eigen outfits samenstellen. Moedig ze bijvoorbeeld aan om in de huid van hun favoriet personage te kruipen of laat ze een modeshow organiseren

Tip 4: Maak je eigen stripverhaal

Hoe leuk zou het zijn om de held te zijn van je eigen stripverhaal? Geef je kind wat blanco tekenpapier en pennen of kleurpotloden, en laat hun fantasie de vrije loop. Dit is een activiteit die je kind perfect alleen kan doen, zo hoef jij niet altijd mee te spelen. 

Tip 5: Bak samen pannenkoeken

Samen bakken is altijd een goed idee! Het enige wat je nodig hebt is een schort, een garde of een elektrische mixer én de ingrediënten om pannenkoeken te bakken. Wie bakt de grootste stapel bij jullie thuis? Smullen maar! 

Tip 6: Pyjamaparty in de living

Waarom wachten tot het donker is voor een feestje? Trek je meest flitsende pyjama aan, zet wat vrolijke muziek op en laat die dansmoves zien! Doe het licht uit en de zaklampen aan voor een echte disco-ervaring! Als afsluiter kunnen jullie nog een kussengevecht doen.

Tip 7: Schrijf een echte brief

Hoe cool zou het zijn als je kind een ouderwetse handgeschreven brief kan sturen naar iemand speciaal zoals de buurvrouw, opa, oma, of een vriend? Geef ze wat mooi briefpapier, enveloppen, en kleurrijke pennen. Ze kunnen vertellen over hun dag, een tekening maken, of zelfs een klein zelfgemaakt cadeautje meesturen. Het is niet alleen superleuk om te doen, maar stel je eens de blije gezichten voor wanneer die brief aankomt!

Tip 8: Houd een filmfestival in huis

Maak een thuisbioscoop door de woonkamer gezellig te maken met kussens en dekens. Kies samen met je kinderen een selectie van hun favoriete films. Maak popcorn, dim de lichten, en geniet van jullie eigen filmfestival! Vergeet de inkomkaartjes niet te knutselen. 

Tip 9: Maak een tijdcapsule

Verzamel voorwerpen die belangrijk zijn voor dit moment in jullie leven en stop ze in een schoendoos. Schrijf ondertussen ook een brief aan je oudere zelf. En bepaal samen een datum in de toekomst om de doos te openen en de briefjes te leven. Niet vergeten hé! 

Heb je meer tips nodig om je kroost bezig te houden? Check dan zeker onze Parentia-blog want we delen maandelijks tips met leuke activiteiten om met je kinderen te doen. 

Bereken het bedrag van je Groeipakket in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het Groeipakket gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

levensfase
topics

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!