Ik ben...

Ontdek onze informatie op maat van jouw gezin

Zo kun jij je zwangere vrouw helpen

Zwanger zijn vraagt lichamelijk en emotioneel heel wat van je partner. Door een extra handje toe te steken, maak je het leven van je liefste een stuk makkelijker.

Doe niet enkel het zware werk

Je helpt je partner niet alleen door de kinderkamer te schilderen of de wieg in elkaar te knutselen, maar ook door de gezinsadministratie voor je rekening te nemen. Een voorbereid ouder is er twee waard. Vraag het kraamgeld vandaag aan en ontvang het al vanaf twee maanden voor de geboorte. Het is daarnaast ook een goed idee om op zoek te gaan naar de beste kinderopvang voor je spruit.

De steun en toeverlaat van je zwangere vrouw

Een zwangerschap gaat gepaard met heel wat hormonen. Wees dus voorbereid op de nodige moodswings. ;-) Vertroetel je partner met extra liefde, attentie en … misschien zelfs een babymoon? Zo genieten jullie voor de laatste keer van wat welverdiende qualitytime voor de komst van de baby. Durf daarnaast vragen stellen aan de dokter of andere zorgverleners als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt. Soms willen toekomstige mama’s wel eens té sterk zijn.

Een betrokken partner is er twee waard

Tijdens de zwangerschap heeft je partner meer dan ooit iemand nodig waarop ze kan rekenen. Wees daarom wat meer thuis – of bezorg haar net wat kwalitatieve tijd alleen. Lees je in over de zwangerschap en het leven als ouder en zoek recepten op die passen binnen het zwangerschapsdieet. Vergezel je partner ook zeker naar de verschillende echo’s, andere zwangerschapsonderzoeken en de prenatale kinesitherapie. Oh en … ga er op feestjes en andere sociale gelegenheden niet zomaar van uit dat zij Bob is. Hou het gewoon eens met z’n tweetjes alcoholvrij.
Veel plezier samen!

Bereken het bedrag van je kinderbijslag in enkele stappen. Begin met 1 kind. Je kunt later andere kinderen toevoegen.

De berekening van het kinderbijslag gebeurt op basis van de geboortedatum van je kind én het adres waar je kind woont.

Stel je vraag online

Vul ons formulier in en wij komen zo snel mogelijk bij je terug!