Je kraamgeld of geboortepremie aanvragen, dat is zó geregeld!

Hoe kraamgeld aanvragen?

Hoe kan ik het kraamgeld (geboortepremie) aanvragen?

Wie kan het kraamgeld aanvragen?

Wie kan het kraamgeld aanvragen?

Hoeveel kraamgeld

Hoeveel bedraagt het kraamgeld?

kraamgeld aangevraagd

Ik heb het kraamgeld aangevraagd. Moet ik nog iets in orde brengen?

Veelgestelde vragen over de aanvraag kraamgeld

Is er een verschil tussen kraamgeld, geboortepremie en startbedrag?

Deze woorden hebben eigenlijk dezelfde betekenis. Ze verwijzen naar het eenmalige bedrag dat je krijgt bij de geboorte van elk kind. In Vlaanderen kreeg deze premie de naam 'startbedrag'. In alle andere regio’s blijven de begrippen kraamgeld en geboortepremie in gebruik.

Verwar deze termen niet met het geschenk dat of geldsom die je krijgt van je ziekenfonds wanneer je kindje geboren wordt. Ziekenfondsen noemen dit cadeau ook 'geboortepremie' of 'geboortegeschenk'.

Waarom zou ik kiezen voor Parentia en hoe doe ik dat!?

Als grootste kinderbijslagfonds in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, betalen we de kinderbijslag van bijna 700.000 kinderen. Dat geeft ons de slagkracht om jouw gezin op een efficiënte en proactieve manier te helpen. En wij doen méér dan alleen de kinderbijslag op tijd en correct uitbetalen.

Omdat je als ouder al zoveel aan je hoofd hebt, staan wij je bij waar het kan tijdens het hele groeitraject van je kind, van baby tot jongvolwassene. We sturen je proactief nuttige informatie voor je gezinsadministratie. Zo hoef je niet zélf het wereldwijde web af te schuimen op zoek naar het correcte antwoord op je vraag. En dat levert je enkele mooie voordelen op:

  • je loopt geen risico om verplichtingen over het hoofd te zien (of er te laat aan te denken)
  • je kinderen komen niks tekort, aangezien ze geen premies of toelagen mislopen
  • je gezinsadministratie neemt minder tijd in beslag …
  • … waardoor jij je kunt focussen op wat écht telt: je gezin.

Daarnaast is Parentia je vaste inspiratiebron: van leuke activiteiten met je kinderen tot tips om je kind maximaal te laten ontplooien.

Ben je overtuigd? Verwacht je een (eerste) kindje? Vraag nu alvast je online kraamgeld makkelijk en snel aan . Wij leiden je stap voor stap door de aanvraagprocedure.

Ontvang je je kinderbijslag al bij een ander kinderbijslagfonds maar wil je graag de overstap doen naar Parentia, doe je aanvraag online. Je kan eventueel je aansluitingsdocument downloaden via onze documenten pagina. Als je het document graag per post toegestuurd krijg, neem dan contact via post, e-mail of telefoon en wij sturen je het nodige document spoedig toe.