Tatyana Beloy

Tatyana Beloy & gasten

‘Tussen was en plas’ met Tatyana Beloy & gasten

Tatyana Beloy praat met twee experten van UZ Leuven: gynaecoloog Lore Lannoo en neonataloog Christine Van Hole. Lore heeft het met Tatyana over de zwangerschap en de bevalling en Christine schijnt haar licht op de eerste maanden als mama. Luister hier naar de ervaringen van deze drie topvrouwen.

Tussen was en plas 2 - #1

Bevallen in lockdown

“Hallo, ik ben Tatyana, keibang om te bevallen, help mij.” Tatyana Beloy (36), mama van Wolfgang (1) en pluszoontje Isaak (7) was op z’n zachtst gezegd wat zenuwachtig voor haar bevalling. Door de coronacrisis wilde ze ab-so-luut thuis bevallen. Maar dat liep even anders. Samen met gynaecologe Lore Lannoo van UZ Leuven blikt ze terug op haar zwangerschap en bevalling in coronatijd.

Tussen was en plas 2 - #2

Fantastisch, die buik die groeit!

“Dikkere borsten, mijn baby voelen bewegen: ik vond het zó leuk om mijn lichaam te voelen veranderen. Echt wonderlijk!” In deze tweede aflevering van Tussen Was en Plas spreekt Tatyana Beloy met gynaecologe Lore Lannoo van UZ Leuven over de veranderingen van het lichaam en de cravings die elke zwangere mama wel eens voelt opkomen … 😋

Tussen was en plas 2 - #3

Kan iémand mij zeggen hoe een wee voelt?

“Eens je begint aan een zwangerschap, een bevalling en daarna een kindje, is je belangrijkste les: leren loslaten.” Gynaecologe Lore Lannoo van UZ Leuven slaat de nagel op de kop tijdens haar gesprek met Tatyana Beloy over zwanger zijn en werken, maar ook over wanneer je bevalling niet verloopt zoals gehoopt. Luister naar de derde aflevering van Tussen was en plas over weeën, wenen en werken.

Tussen was en plas 2 - #4

De eerste momenten met je baby, zijn fantastisch. Nog altijd.

“Wanneer je je baby tijdens die gouden uren op de huid krijgt, wordt er een band gesmeed, maar ook de toevoer van moedermelk komt heel spontaan op gang.” In de vierde aflevering van Tussen was en plas spreekt Tatyana Beloy met neonatoloog Christine Vanhole van UZ Leuven over borstvoeding, blauwe lampen en baby friendly ziekenhuizen.

Tussen was en plas 2 - #5

De eerste maanden als mama

In deze vijfde aflevering van de podcast Tussen was en plas hebben Tatyana Beloy en neonatologe Christine Vanhole het over de eerste maanden als mama en hoe je samen met je kindje een ritme leert opbouwen. “Na drie maanden dacht ik: NO WAY dat ik mijn kleintje nu al afgeef – maar dat is natuurlijk voor elke mama anders.” Beluister hier de voorlopig laatste aflevering!