Nieuwe coronatoeslag: extra toeslag op het Groeipakket voor kwetsbare kinderen in Vlaanderen!

Heel wat gezinnen hebben het financieel erg moeilijk door de coronacrisis. De Vlaamse regering kondigde daarom aan om een extra coronatoeslag van € 35 per kind toe te kennen aan de gezinnen die al een sociale toeslag ontvangen voor de maand november 2020. Deze eenmalige coronatoeslag wordt automatisch toegekend. Je moet dus geen aanvraag doen en, als je recht hebt op deze toeslag, dan ontvang je hem nog voor het einde van het jaar.

coronatoeslag

Word je graag op de hoogte gebracht van alle nieuwigheden? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

 

Welke zijn de voorwaarden om deze coronatoeslag te ontvangen?

Als je recht hebt op de sociale toeslag voor de maand november 2020, dan ontvang je de extra coronatoeslag automatisch. Voor beide toeslagen mag je jaarlijkse bruto gezinsinkomen de toegelaten inkomstengrens van € 31.605,89 niet overschrijden.

Hoeveel bedraagt de extra coronatoeslag?

Parentia betaalt je een éénmalige coronatoeslag van € 35 per rechtgevend kind waarvoor je het Groeipakket ontvangt. Dit bedrag komt bovenop je sociale toeslag.

Wanneer wordt deze coronatoeslag uitbetaald?

De coronatoeslag van € 35 per rechtgevend kind wordt op 15 december 2020 uitbetaald. De betaling zal 2 werkdagen later op je rekening staan.

Opgelet: er zijn ook phishingberichten die per WhatsApp of SMS doorgestuurd worden over de Covid-19-toeslag en de extra coronatoeslag.