Terug naar school in coronatijd

Het coronavirus is nog steeds aanwezig in ons land, maar de kinderen kunnen op 1 september wel opnieuw naar school. Er zijn veiligheidsvoorschriften, maar al bij al lijkt het op een klassieke start van het schooljaar.

kinderen met juf

Wat houdt de gele code in?

De gele kleur gaat gepaard met een grote waakzaamheid omdat er nog steeds een transmissie van het virus gaande is.

  • Leerlingen uit het kleuter en lager onderwijs kunnen voltijds naar school. De sociale afstand tussen leerling en leerkracht blijft van kracht in het lager onderwijs.
  • Leerlingen uit de eerste graad van het middelbaar onderwijs kunnen voltijds naar school, mits het dragen van een mondmasker. De sociale afstand geldt voor alle contacten.
  • Leerlingen uit de tweede en derde graad van het middelbaar onderwijs kunnen tijdens de eerste schoolweek terug naar school mits het dragen van een mondmasker. Vanaf de tweede lesweek zijn er gemeentelijke afwijkingen mogelijk indien de pandemie dit vereist. De sociale afstand geldt voor alle contacten.
  • Leerlingen uit het deeltijds onderwijs, deeltijds kunstonderwijs en volwassenonderwijs kunnen tijdens de eerste schoolweek terug naar school mits het dragen van een mondmasker. Vanaf de tweede lesweek zijn er gemeentelijke afwijkingen mogelijk, indien nodig. De sociale afstand geldt voor alle contacten.

Belangrijk om weten

Kinderen worden op school verwacht. Om afwezig te zijn op school heeft je kind een gegronde reden nodig.
Denk eraan, de leerplicht begint nu op 5-jarige leeftijd, een jaartje vroeger!

Tip: volg steeds de richtlijnen van de school.
Voor meer info kun je terecht op de website van  Onderwijs Vlaanderen.

Nog meer nuttige informatie? Neem een kijkje op onze Parentia-blog!