Ook in Brussel beweegt de kinderbijslag!

De voorbereidingen voor het nieuwe kinderbijslagsysteem voor de regio Brussel zijn volop aan de gang. Het nieuwe systeem treedt in voege op 1 januari 2020.
Ken je de grote wijzigingen al? We zetten ze even op een rijtje

kinderbijslag brussel
  • De geboortepremie zal voor een eerste kindje € 1.100,00 bedragen, voor de volgende geboortes € 500,00. Bij een meervoudige geboorte ontvang je € 1.100,00 per kind.
  • Alle kinderen die in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest zijn gedomicilieerd zullen een vast maandbedrag per kind ontvangen. Dit bedrag schommelt tussen € 140,00 en € 170,00, behalve als het oude systeem voor jouw persoonlijke situatie voordeliger is. Je zal dus niet minder kinderbijslag krijgen dan waar je eind 2019 recht op hebt. Ontdek de nieuwe Brusselse bedragen vanaf 2020.
  • Ook voor werkende ouders zal een sociale toeslag mogelijk zijn.

Wat deze toeslag betreft... Ben je tewerkgesteld, maar is je gezinsinkomen laag? Er zit voor jou misschien wel een toeslag in het nieuwe model. Volg de gids...

Vanaf januari 2020 kunnen werkende ouders met lage inkomsten ook genieten van een duwtje in de rug. Tot nu was het socioprofessionele statuut (werkloos of invalide) of het type gezin (éénoudergezin) een essentiële voorwaarde om recht te hebben op een sociale toeslag.

Het nieuwe systeem daarentegen, baseert zich enkel op de gezinsinkomsten ongeacht de socioprofessionele situatie. Dit houdt dus in dat de gezinsinkomsten van alle Brusselse gezinnen die kinderbijslag ontvangen, moeten worden onderzocht.

Hou je brievenbus goed in de gaten. Onze brief komt eraan in september 2019, zodat je vanaf 1 januari 2020 de correcte bedragen ontvangt.

 

kind winkelkar

Wat houdt deze brief in:

  • Hij is bestemd voor alle gezinnen die in Brussel wonen en die tot op vandaag geen sociale toeslag ontvingen.
  • Hij bevat een korte uitleg om je beter te begeleiden.
  • Een invulformulier maakt het je mogelijk om je jaarlijkse bruto inkomsten door te geven. Indien die zich tussen € 31.000,00 en € 45.000,00 bevinden, stuur ons dan het ingevulde formulier zeker terug.

Krijg je al een sociale toeslag? Geen paniek, indien er niets wijzigt in je gezin, blijf je het supplement ook na 1 januari 2020 ontvangen.

Ontvang je jouw kinderbijslag via een ander kinderbijslagfonds en wens je dat Parentia jouw uitbetaler en gids in gezinsadministratie wordt? Dit kan vanaf 2022.  Stuur nu al een mailtje met je contactgegevens naar customer@parentia.be. Wij nemen met jou contact op zodra je kunt overstappen.

Voor eerste geboortes ben je echter al sinds januari 2019 vrij om voor Parentia te kiezen.

Heb je nog andere vragen, aarzel zeker niet !

Parentia, vanaf het begin, bij elk gezin.