Nieuwe maatregelen in het Nederlandstalig onderwijs!

Steeds meer leerlingen hopen op een versoepeling van het afstandsonderwijs, maar hier is  momenteel nog geen sprake van. De regels worden iets strenger in het Nederlandstalig onderwijs. Parentia zet de nieuwigheden op een rijtje!

mondmasker -12 jarigen

Nieuwe variant, nieuwe regels!

Mondmaskerplicht

Het al dan niet dragen van een mondmasker in het lager onderwijs kwam al vaker aan bod. Voortaan moeten leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar een mondmasker dragen wanneer in dat betrokken jaar een besmetting op het coronavirus wordt vastgesteld of wanneer iemand in quarantaine moet.

Krokusvakantie al dan niet verlengd

De krokusvakantie op zich wordt niet verlengd, wel voorziet de Vlaamse overheid in het secundair onderwijs  een “afkoelingsperiode”. In deze periode krijgen alle studenten van het gewoon secundair onderwijs afstandsonderwijs. Kwetsbare leerlingen en leerlingen die jonger zijn dan twaalf kunnen voor de krokusvakantie gewoon naar school, waardoor het probleem van de buitenschoolse opvang omzeild wordt. Op deze manier vermijden we ook het mengen van bubbels in de opvang.

Kotbubbels

Steeds meer studenten uit het hoger onderwijs raken geïsoleerd. Ze hebben maar weinig sociaal contact en hun mentaal welzijn lijdt hieronder. Om dit probleem tegen te gaan wenst de Vlaams minister van onderwijs te werken aan een nieuw principe: kotbubbels. Zodra hierover meer concrete informatie beschikbaar is, zal Parentia het uiteraard niet nalaten je hierover op de hoogte te stellen.

De bezorgdheid om onze jeugd wordt steeds groter. Nieuwe maatregelen liggen op tafel. Ook in het Franstalig onderwijs is verandering mogelijk. Parentia houdt een oogje in het zeil.

Zodra hierin wijzigingen plaatsvinden, hoor je dat van ons.

Bron: 

  • Onderwijs.vlaanderen.be